Το Brexit «στέλνει» το Nissan X-Trail στην Ιαπωνία

Η αβεβαιότητα στη Μ. Βρετανία οδήγησε την ιαπωνική μάρκα σε αλλαγή πλάνων

  • -
  • -

Ήταν Οκτώβριος του 2016, λίγους μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, όταν η Theresa May είχε υποδεχθεί στην Downing Street τον Carlos Ghosn. Ο τότε επικεφαλής της Nissan – πλέον υπό κράτηση στην Ιαπωνία, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και κατάχρηση – είχε προειδοποιήσει την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα προχωρούσε σε περιορισμό της παραγωγής και άρα σε περικοπές προσωπικού στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland αν επιβάλλονταν δασμοί στα αυτοκίνητα που θα εξάγονταν σε χώρες της ΕΕ.

Πλέον, η αβεβαιότητα γύρω από τη συμφωνία Μ. Βρετανίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης οδήγησε την Nissan στην απόφαση να αλλάξει τα πλάνα για το X-Trail επόμενης γενιάς. Έτσι αντί για το Sunderland, επελέγη το εργοστάσιο στην πόλη Kyushu της Ιαπωνίας για την παραγωγή του μεσαίου SUV.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN QASHQAI ΜΕ ΤΟΝ 1.3 TURBO 140 ΙΠΠΩΝ

Στην ανακοίνωση της Nissan αναφέρεται ότι η παραγωγή των επόμενων Qashqai και Juke θα παραμείνει στο Sunderland. «Κατανοούμε ότι η απόφαση αυτή θα απογοητεύσει την ομάδα μας στην Μ. Βρετανία, καθώς και τους συνεργάτες μας. Το προσωπικό στο Sunderland απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης μας και θα εξακολουθήσει να ωφελείται από την επένδυση για τα Juke και Qashqai», δήλωσε ο Πρόεδρος της Nissan Ευρώπης, Gianluca de Ficchy.

Υπενθυμίζεται ότι η Nissan είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία, πίσω μόνο από την Jaguar Land Rover. Το προσωπικό της που εδρεύει εκεί ανέρχεται σε περίπου 8.000 άτομα (6.700 εκ των οποίων στο Sunderland). Σε αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι προμηθευτών της Nissan στην περιοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...