«Έκλεψε» το αυτοκίνητό του και… έγινε εκατομμυριούχος (vid)

Ο νεαρός οδηγός, αφού ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, υπέβαλε μήνυση κατά του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στις ΗΠΑ

  • -
  • -

Ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο περιστατικό εκτυλίχθηκε το 2015 στην πόλη του Έβανστον στο Ιλινόι, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν νεαρό άνδρα επειδή θεώρησαν πως έκλεβε αυτοκίνητο. Λίγα χρόνια μετά, ο «δράστης» είναι κατά 1.2 εκ δολάρια πλουσιότερος.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ο 25χρονος –τότε- διδακτορικός φοιτητής μηχανολογίας, Lawrence Crosby, είχε συλληφθεί και κακοποιηθεί από αστυνομικούς οι οποίοι, κατόπιν καταγγελίας, εκτίμησαν πως αυτός προέβαινε στην παραβίαση αυτοκινήτου. Αυτό που δεν γνώριζαν, ωστόσο, ήταν πως το εν λόγω όχημα ήταν… δικό του.

Όπως κατέγραψε η dashcam του περιπολικού, ο Lawrence Crosby αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του με τα χέρια σηκωμένα, χωρίς, όμως, να πέσει στο έδαφος, όπως του ζητήθηκε. Αυτή η άρνησή του, προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών οι οποίοι όρμησαν πάνω του, χτυπώντας τον τουλάχιστον 10 φορές, πριν τον ακινητοποίησουν.

Ο νεαρός φοιτητής προχώρησε σε εξηγήσεις, οι οποίες ναι μεν εισακούστηκαν, αλλά τον συνέλαβαν για ανυπακοή και αντίσταση κατά της Αρχής. Σύντομα, ωστόσο, το θύμα του ξυλοδαρμού απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες και κατέθεσε μήνυση κατά του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται γνωστό το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει ο 28χρονος. Όπως όμως αναφέρει ο δικηγόρος του Lawrence Crosby, ο πελάτης του γίνει πλουσιότερος κατά 1,2 εκ. δολάρια.

«Θέλω αυτή η εμπειρία που βίωσα να αποτελέσει την αφορμή για αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις Αρχές οι άνθρωποι διαφορετικού χρώματος», επισήμανε ο Dr Crosby στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, δηλώνοντας ρητά πως αφορμή της κακοποίησης στάθηκε το χρώμα του δέρματός του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...