Fiat Panda CNG: Με αυτονομία άνω των 1.000 km

Το «μικρό» της ιταλικής φίρμας «παντρεύει» την οικονομία καυσίμου με τη χρηστικότητα

  • -
  • -

Δυναμική είναι η δραστηριότητα της Fiat στον τομέα των επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων φυσικού αερίου (CNG), κάτι που επιβεβαιώνεται από την παραγωγή περισσότερων από 750.000 τέτοιου τύπου οχημάτων. Δημοφιλέστερο μοντέλο αναδεικνύεται το Panda CNG, με την εταιρεία να στρέφεται στο λανσάρισμα αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Το Panda CNG προβάλλει ως μια ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, η πρακτικότητα του οποίου και ο προσιτός χαρακτήρας του, το έχουν καταστήσει σε δημοφιλέστερο μοντέλο της κατηγορίας του στην Ευρώπη.

Η «περιβαλλοντική ευαισθησία του «μικρού» της ιταλικής φίρμας με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Twinair απόδοσης 80 ίππων, αποτυπώθηκε και μέσω των δοκιμών eco- test του γερμανικού οργανισμού ADAC, όπου το Panda CNG ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που τιμήθηκε με τη μέγιστη βαθμολογία, των 5 αστέρων. Μπορεί αυτό να ισοβάθμησε και με άλλα μοντέλα, οι ανταγωνιστές του, ωστόσο, ήταν όλα αμιγώς ηλεκτρικά, με υψηλόστερο κόστος αγοράς και μικρότερη αυτονομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ FIAT PANDA CNG EINAI SUPER DEAL

Αυτή μεταφράζεται σε περισσότερα από 1.000 km (χάρη στις δεξαμενές φυσικού αερίου), αλλά και το ρεζερβουάρ βενζίνης (35 λίτρα), με το «μικρό» της Fiat να «παντρεύει» οικονομία καυσίμου (λιγότερο από 3 ευρώ/100 km) με χρηστικότητα. Όσον αφορά την τιμή του, αυτή ανέρχεται στα 11.990 ευρώ και καλύπτεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια.

Σημειωτέον, η σπουδαιότητα της προώθησης αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν CNG, αναδεικνύεται από το γεγονός πως αυτά εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα CO κατά 25%, ενώ εξαιρετικά χαμηλές είναι και οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου και μονοξείδιου του άνθρακα (CO). Μηδαμινές είναι και οι εκπομπές σωματιδίων, αφού στη σύνθεση του φυσικού αερίου δεν εμπεριέχεται θείο (S).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...