“Best Motorhome Base of the Year”: 12 χρόνια… Ducato

Το 75% των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην Ευρώπη έχουν ως βάση το επαγγελματικό όχημα της Fiat Professional

  • -
  • -

Με το βραβείο “Best Motorhome Base” τιμήθηκε  για το 2018 και για 12η συνεχή χρονιά από τους αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού “Promobil” το δημοφιλές μοντέλο επαγγελματικών οχημάτων της Fiat Professional, Ducato.

Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1981 και από τότε έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 13.000 εκδόσεις, ενώ το μοντέλο πωλείται σε 80 χώρες στον κόσμο.

Η επιτυχία του Ducato σε αριθμούς:

  • Η εξαιρετική εμπορική πορεία του Ducato αποτυπώνεται στο γεγονός πως τα ¾ (75%) των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην Ευρώπη έχουν ως βάση το μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Αυτό παράγεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης, στο Sevel in Val di Sangro της Ιταλίας.
  • Το 2018 πέρασαν τη γραμμή παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου περισσότερα από 297.000 οχήματα, αριθμός που συνιστά ρεκόρ. Η απογείωση της δημοφιλίας του Ducato, ωστόσο, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με την εντατικοποίηση της παραγωγής να είναι συνεχής. Σε σχέση με 6 χρόνια πριν η αύξηση έχει ξεπεράσει το 46%.
  • Τα τελευταία 4 χρόνια η εντατικοποίηση της παραγωγής είναι συνεχής, ενώ σε σχέση με 6 χρόνια πριν η αύξηση έχει ξεπεράσει το 46%.
  • Περισσότερα από 1.800 είναι τα ειδικευμένα σημεία τεχνικής υποστήριξης Fiat Camper Assistance στην Ευρώπη, ενώ 6.500 εξουσιοδοτημένα συνεργεία μπορούν να παρέχουν υποστήριξη σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που έχουν ως βάση το Ducato.


Οι λόγοι που το καθιστούν δημοφιλές:

Το ανθεκτικό πλαίσιο σε συνδυασμό με την ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα και ευελιξία ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες. Μια ευρεία λίστα στοιχείων που συμβάλλουν στην ενεργητική, αλλά και παθητική ασφάλεια του μοντέλου, προσφέρουν σιγουριά είτε πρόκειται για τη μεταφορά εμπορευμάτων, είτε για τη μεταφορά προσωπικού. 

Το μοντέλο της Fiat Professional ήταν το πρώτο όχημα του είδους που προσέφερε μπροστινή κίνηση και εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα, στοιχεία που επέτρεψαν τη δημιουργία ενός εντελώς επίπεδου χώρου για την τοποθέτηση μετασκευών πίσω από την καμπίνα.

Η οικογένεια του Ducato είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια. Οι τιμές για το Ducato Van ξεκινούν από τις 19.090 ευρώ και για το Ducato Chassis από τις 19.264 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...