Πρώτη στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων η Mercedes-Benz

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Mercedes-Benz κατακτά την κορυφή στις πωλήσεις της premium κατηγορίας, στην Ελλάδα

  • -
  • -

Την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων που ανήκουν στην premium κατηγορία κατέκτησε για 5η συνεχόμενη χρονιά η Mercedes-Benz στη χώρα μας, το 2018. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πορεία που διέγραψε και σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας για 8η συνεχή χρονιά ρεκόρ αποτελεσμάτων.

Κυριάρχησε στην premium κατηγορία στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος της Daimler ταξινόμησε συνολικά 5.153 οχήματα, εκ των οποίων τα 3.785 οχήματα ήταν Mercedes-Benz.

Τα smart ανήλθαν σε 736 (αύξηση 19,5%), τα ελαφρά επαγγελματικά σε 358 (κάτω των 3,5 τόνων), τα επαγγελματικά σε 143 (άνω των 3,5 τόνων) και τα λεωφορεία Mercedes-Benz & Setra σε 131. Στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) και στα λεωφορεία κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,4%, με το 3,7% να ανήκει στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,2%, στα επαγγελματικά οχήματα στο 41,5% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,3%. Στα λεωφορεία το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 50% (49,8%).

Ο παγκόσμιος χάρτης

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Mercedez-Benz, διατηρείται στην κορυφή της κατηγορίας των premium κατασκευαστών, όσον αφορά τις πωλήσεις. Οι αγορές στις οποίες κυριάρχησε είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ν.Κορέα, Η.Π.Α. και Τουρκία.

Αναλυτικότερα, το 2018 αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη χρονιά σε πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας. Αυτό διότι οι πωλήσεις ανά την υφήλιο ανήλθαν σε 2.310.185 μονάδες, αριθμός που συνιστά αύξηση 0,9% σε σχέση με το 2017.

Συνολικά, η Daimler AG πούλησε περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Κίνας. Μεγάλη ώθηση πρόσφεραν, τέλος, και τα μοντέλα της κατηγορίας των SUVs (820.721 μονάδες) και της E-Class.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...