Τράκτορας Actros είχε στην "πλάτη" του ένα Airbus επί 11 ημέρες

Πόσο σύνηθες είναι το θέαμα ενός Airbus A 320 πάνω σε ένα Actros SLT της Mercedes-Benz;

  • -
  • -

Μάρτυρες ενός ιδιαίτερα σπάνιου περιστατικού έγιναν πολλοί οδηγοί και περαστικοί στη Γερμανία.

Πόσες φορές μπορεί να συναντήσει κανείς να κυκλοφορεί στον δρόμο ένα αεροσκάφος Airbus A 320 πάνω σε έναν ελκυστήρα βαρέων οχημάτων Actros SLT της Mercedes-Benz; Κι όμως!

Το επιβλητικό όχημα της Mercedes-Benz επελέγη από την εταιρεία βαρεών φορτηγών PAULE, μεταφέροντας το Airbus από την Εσθονία στη Γερμανία, μετά από ζημιά που υπέστη το τελευταίο, κατά τη διάρκεια μιας βαριάς προσγείωσης. Η μεταφορά διήρκησε περίπου 11 ημέρες.

Το Actros SLT «φόρτωσε» το Airbus (μήκους 60μ., πλάτους 5μ. και βάρους 90 τόνων), στο Ταλίν της Εσθονίας, ενώ στη συνέχεια αμφότερα επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο διασχίζοντας τη Βαλτική Θάλασσα, πριν αποβιβαστούν στις αποβάθρες του Lübeck. Έπειτα, η ομάδα βαρέων μεταφορών Actros SLT χρειάστηκε τρεις μέρες για να διασχίσει το Αμβούργο, το Μαγδεμβούργο, τη Νυρεμβέργη και τη Στουτγάρδη, πριν κατευθυνθούν προς το βόρειο τμήμα του Μέλανα Δρυμού. Σημειωτέον, η συνοδεία βαρέων μεταφορών της Airbus χρειάστηκε να εγκαταλείψει δύο φορές τον αυτοκινητόδρομο, με σκοπό την αποφυγή των χαμηλών γεφυρών.

Αφού το Actros SLT απομακρύνθηκε από τον αυτοκινητόδρομο, η μεταφορά συνεχίστηκε σ’ έναν πλευρικό δρόμο. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ο οδηγός χρειάστηκε να οδηγήσει με την όπισθεν, προκειμένου να μπορέσει να επανέλθει στον αυτοκινητόδρομο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επιπροσθέτως, ένα δεύτερο Actros SLT βρισκόταν σε ετοιμότητα, προκειμένου να συμπράξει στη μεταφορά του Airbus στον τελικό προορισμό. Σ’ έναν στενό και δύσβατο δασικό δρόμο, το «δίδυμο» των SLT μεταβίβασε το Airbus στο νέο του «σπίτι», στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της KSK Special Forces Command στην Calw. Εκεί, το Airbus θα αξιοποιηθεί ως μέρος ρεαλιστικών σεναρίων εκπαίδευσης για την προστασία των επιβατών αεροπορικών εταιρειών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...