Ξενάγηση στο εργοστάσιο που κατασκευάστηκε το δικό σας Volkswagen

Οι επισκέπτες των εγκαταστάσεων αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και η VW τους «ευχαριστεί» με το να μοιράζεται μαζί τους… τα μυστικά της

  • -
  • -

Την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Volkswagen είχαν τα μέλη του Dortmund Motorsport Club, μετά από πρόσκληση που έλαβαν από το αρμόδιο τμήμα του ομίλου.

Τα μέλη του συλλόγου ταξίδεψαν στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Wolfsburg, γνωρίζοντας σε, πρώτο στάδιο, το Autostadt, έναν πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών ανά τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στις κύριες εγκαταστάσεις.

Εκεί, οι επισκέπτες μπόρεσαν να γνωρίσουν μια ποικιλία μοντέλων της φίρμας, όπως είναι το Golf, καθώς και κάποια μοντέλα της θυγατρικής SEAT που επίσης παράγονται στο συγκεκριμένο μέρος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Tarraco, το Tiguan και το Touran.

Παράλληλα, οι προσκεκλημένοι αφού επιβιβάστηκαν σε ένα ηλεκτρικό Golf που είχε τη μορφή… τραίνου, ξεναγήθηκαν στο τυπογραφείο, όπου παράγονται 2.600 τόνοι χάλυβα, καθημερινά. Στη συνέχεια το τραίνο ξενάγησης σταμάτησε σ’ έναν πελώριο φούρνο, όπου ο χάλυβας θερμαίνεται σταδιακά λαμβάνοντας την τελική του μορφή. Η συγκεκριμένη διαδικασία παρέχει στα εξαρτήματα του αμαξώματος ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο σταθερότητας και προσφέρει εξαιρετική προστασία σε τυχόν ατυχήματα. Το τυπογραφείο κατασκευάζει 420 εξαρτήματα αμαξώματος οχημάτων, κάθε μέρα.

Μια ενδελεχής «ματιά» σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες

Το 2017, στο εργοστάσιο της VW, πέρασαν τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 800. 000 οχήματα, με τα παραχθέντα εξαρτήματα να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην πώληση περισσότερων από 10.7 εκ. οχημάτων. Σημειωτέον, περισσότεροι από 1.3 εκ. επισκέπτες καταφτάνουν, κάθε χρόνο, στα εργοστάσια της φίρμας –και αυτό μόνο σ’ αυτά που εδρεύουν στη Γερμανία. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις της φίρμας ανά τον κόσμο, υπάρχουν περισσότερα από 40 μέρη που προσελκύουν μεγάλο όγκο επισκεπτών. Καθοριστικό ρόλο στη τεράστια επισκεψιμότητα παίζει το γεγονός πως αυτοί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία κατασκευής των οχημάτων, όχι μόνο στη γενέτειρα της VW αλλά και στην Ινδία και την Κίνα- μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το εργοστάσιο Gläserne Manufaktur της Δρέσδης, εκεί παρέχεται σωρεία πληροφοριών για τα οφέλη που επιφέρει η καθημερινή χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ενισχυτικά στην απογείωση του ενδιαφέροντος λειτουργεί η παροχή ενημέρωσης για τα ηλεκτροκίνητα της… οικογένειας ‘ID’, που θα λανσαριστεί το 2020.

Τελευταίος σταθμός του «ταξιδιού» το μέρος όπου τα νέα αυτοκίνητα υποβάλλονται σε δοκιμές. Ακολουθεί μια αναμνηστική φωτογραφία και οι επισκέπτες παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής.

Ψηφιοποίηση και ηκεκτροκίνηση

Με τους επισκέπτες που δίνουν το «παρών» στο εργοστάσιο του Wolfsburg, να ξεπερνάνε τους 200.000, οι άνθρωποι της φίρμας υπογραμμίζουν πως μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ένα ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης που εστιάζει στην ψηφιοποίηση και την ηλεκτροκίνηση.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα ξενάγησης του ομίλου, πρέπει να γνωρίζετε αγγλικά ή γερμανικά, χωρίς, ωστόσο, να παραγκωνίζεστε όσοι μιλάτε αποκλειστικά... κινέζικα. Τελευταία, ωστόσο, και εξ αφορμής του συνεχώς αυξανόμενου  ενδιαφέροντος, οι υπηρεσίες προσφέρονται σε 8 διαφορετικές γλώσσες, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. «Είναι σημαντικό να μιλάμε την ίδια γλώσσα με τους επισκέπτες μας», επισημαίνουν κάποιοι αξιωματούχοι του ομίλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...