Το πρώτο SUV υδρογόνου της Hyundai σε πελάτη στις ΗΠΑ

To μηδενικών ρύπων NEXO κοστίζει περισσότερα από 58.000 δολάρια

  • -
  • -

Ένας πρώην επιστήμονας και χημικός είναι ο πρώτος κάτοχος του ΝΕΧΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μήκους 4,67 μέτρων crossover της Hyundai κινείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στις κυψέλες καυσίμου (fuel cells) και καταναλώνει υδρογόνο το οποίο δεν παράγει καθόλου ρύπους, παρά μόνο καθαρό νερό.

Η παράδοση του ηλεκτρικού Hyundai έγινε στην αντιπροσωπεία Keyes στην πόλη Van Nuys της Καλιφόρνια. Η τιμή του ΝΕΧΟ στις ΗΠΑ είναι 58.300 δολάρια, μπορεί όμως και να μισθωθεί με 400 ή 450 δολάρια το μήνα, για 36 μήνες. Όσοι το αγοράσουν πάντως θα λάβουν από την πολιτεία της Καλιφόρνια κάρτες για δωρεάν ανεφοδιασμό σε υδρογόνο τα τρία πρώτα χρόνια, αξίας 13.000 δολαρίων!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΤΟ HYUNDAI NEXO ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ EURO NCAP

Το ηλεκτρικό μοτέρ του NEXO αποδίδει 163 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί περίπου 10 sec. Σε σχέση με ένα συμβατικό ηλεκτρικό μοντέλο έχει διπλάσια αυτονομία (άνω των 750 km), ενώ στα υπέρ του είναι και ότι ο ανεφοδιασμός σε υδρογόνο γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αντίθετα η φόρτιση των μπαταριών διαρκεί αρκετές ώρες. Η απουσία όμως σταθμών υδρογόνου (υπάρχουν λίγοι σε όλη την Ευρώπη) καθιστά πάντως δύσκολη τη διαδικασία ανεφοδιασμού. Στη Γερμανία το ΝΕΧΟ κοστίζει 69.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...