Προς πώληση μια σπάνια Bugatti EB110 Super Sport με μόλις 901 km

Πρόκειται για το μοντέλο που προλείανε το έδαφος για την είσοδο των hypercar

  • -
  • -

Στη λήθη της ιστορίας των αυτοκινήτων είθισται να περνάει η Bugatti EB110, μιας και το παγκόσμιο ενδιαφέρον των petrolheads για τη φίρμα μονοπωλούν κάποια άλλα μοντέλα, όπως είναι η Veyron και η νέα Chiron. Παρ’ όλα αυτά, η EB110 αποτέλεσε το κατεξοχήν αυτοκίνητο που προλείανε το έδαφος για την είσοδο των hypercar της φίρμας που θαυμάζουμε σήμερα.

Η EB110 Super Sport αποτελεί την τελική ενσάρκωση αυτού του αυτοκινήτου-ορόσημο, ενώ οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει μία, μέσω της συμμετοχής του στην παριζιάνικη δημοπρασία RM Sotheby’s 2019 Paris auction”.


Ας «συστηθούμε» με το μοντέλο…

Αυτό δεν επιδέχεται… περιφρόνησης, με τα 340 km/h που ήταν ικανό -στην αρχική του μορφή ν’ αγγίξει-, ν’ αποτελούν μια «ευγενή χορηγία» ενός V12 κινητήρα, που διαθέτει 4 turbo. O κινητήρας των 3,5 λίτρων παράγει 550 ίππους, γεγονός που κρίνεται άκρως εντυπωσιακό, πολλώ δε μάλλον για μια περίοδο, όπως είναι οι αρχές τoυ 90’ (1991).

Αργότερα, η ιπποδύναμη αυξήθηκε, μέσω μιας νέας μονάδας ελέγχου κινητήρα (ECU), στα 610 PS, αφού προστέθηκαν μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού, καθώς και ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα εξάτμισης. Αυτό πρόσφερε στην EB110 SS τη δυνατότητα φτάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα που αγγίζει τα 350 km/h. Στη βελτίωση των επιδόσεων της Super Sport καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αφαίρεση 150 κιλών, η οποία οφείλεται στο νέο αμάξωμα που είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα,

Ένα από τα πιο ξεχωριστά παράσημα της Super Sport ήταν που κατάφερε να «ξελογιάσει» έναν δρομέα του Le Mans, ο οποίος δεν άφησε αναξιοποίητα τα προτερήματα της EB110 GT. Την γραμμή της παραγωγής πέρασαν μόλις 30 αυτοκίνητα, γεγονός που το συγκαταλέγει ανάμεσα στα σπανιότερα αυτοκίνητα που πάτησαν άσφαλτο και οδήγησαν τον «θρύλο» της F1, Michael Schumacher, να προσθέσει ένα στην πλούσια συλλογή του.

Το δημοπρατούμενο, ωστόσο, μοντέλο δεν φέρει μόνο μεγάλο βαθμό σπανιότητας. Παράλληλα, κρίνεται εντυπωσιακό πως έχει διανύσε μόλις 901 km. Το ταξίδι του ξεκίνησε με μια στάση στη Γερμανία, ενώ στη συνέχεια, προσωρινά, συμμετείχε σε μία έκθεση της Ιαπωνίας. Το 2012 μετακινήθηκε στην Ελβετία για να βρεθεί στο πάρκινγκ του νυν ιδιοκτήτη του, ο οποίος το προσέχει σαν… το παιδί του, διατηρώντας το σε εξαιρετική κατάσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...