Ο όμιλος Jaguar Land Rover ετοιμάζει πόρτα που ανοίγει… αυτόματα

Τεχνολογία που σκοπεύει να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία

  • -
  • -

Μια πρωτοβουλία που προάγει το σεβασμό και την αλληλεγγύη, υιοθετεί ο όμιλος Jaguar Land Rover, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Αυτό το επιτυγχάνει μέσω του σχεδιασμού μίας πόρτας αυτοκινήτου, η οποία, με του που «αντιληφθεί» πως o οδηγός πλησιάζει θα ανοίγει αυτόματα, ενώ θα μπορεί να λειτουργεί και μέσω νευμάτων (τεχνολογία Gesture Control). Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίζουν αισθητήρες κίνησης.

Η εν λόγω πρωτότυπη πόρτα, που – προς το παρόν - υποβάλλεται σε δοκιμές πάνω στο Range Rover Sport, αναμένεται να διευκολύνει όχι μόνο τη μετακίνηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, αλλά και εκείνων που επιθυμούν να τοποθετήσουν εντός του οχήματος μεγάλα αντικείμενα. Όσοι, λοιπόν, δεν έχουν «ελεύθερα χέρια» προκειμένου ν’ ανοίξουν χειροκίνητα την πόρτα, πλέον, θα μπορούν να τη βλέπουν ν’ ανοίγει αυτόματα.

Αφού εισέλθουν στο όχημα, οι επιβάτες θα μπορούν να κλείσουν την πόρτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Παράλληλα, όσοι δεν είναι σίγουροι αν όλες οι πόρτες είναι κλειστές, θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω ενός ενσωματωμένου λογισμικού στο σύστημα infotainment.

Για την προστασία του οχήματος και των επιβατών από τυχόν ατυχήματα θα φροντίζουν αισθητήρες τύπου ραντάρ που θα είναι ενσωματωμένοι στην πόρτα του οδηγού. Αυτοί θα εντοπίζουν τη θέση τόσο κολώνας φωτισμού όσο και κάθε λογής άλλου εμπόδιου που ενδέχεται να δυσχαιρένει το άνοιγμα της πόρτας.

Τέλος, η πόρτα μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να κλείνει και να κλειδώνει, την ίδια ώρα που ο οδηγός απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...