Το αγωνιστικό Nissan Micra στην Αυτοκίνηση 2018

Η Nissan Rally Team Χαλκιάς επιστρέφει στους αγώνες με το Micra Proto

  • -
  • -

Δίπλα στο GT-R, στο περίπτερο της Nissan στην Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018, εκτίθεται το εντυπωσιακό Micra Proto, με το οποίο η Nissan επιστρέφει στους αγώνες ράλι.

Το Micra Proto της Nissan Rally Team Χαλκιάς έχει εξελιχθεί από τις Dytco Sport (Proto Cars), Tomson Motorsport και A.M.C. Racing. Πίσω από το τιμόνι του θα κάθεται ο Θέμης Χαλκιάς

Το όνομα Χαλκιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες ράλι. Ο ιδρυτής της Nissan Χαλκιάς, Βασίλης Χαλκιάς, ξεκίνησε τους αγώνες το 1984 με Nissan HA 10 για να συνεχίσει με Sunny GTi και Sunny GTI-R κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο στην κατηγορία N το 1997. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ GOCAR ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2018

Τη σκυτάλη τόσο στην Nissan Χαλκιάς όσο και στους αγώνες ράλι παρέλαβε ο Θέμης Χαλκιάς ο οποίος ξεκίνησε την εμπλοκή στους αγώνες το 1997 στον θεσμό του Nissan Micra Cup όπου κατέκτησε την 4η θέση. Η συνέχεια περιελάμβανε αρκετούς ακόμα αγώνες με Micra και Sunny GTI-R πριν μεταπηδήσει στη μεγάλη κατηγορία. 

Μέχρι και σήμερα ο Θέμης Χαλκιάς έχει συμμετάσχει συνολικά σε 79 αγώνες και κατακτήσει οκτώ νίκες. Οι πιο σημαντικές επιτυχίες είναι αναμφίβολα η 1η θέση στα ελληνικά πληρώματα του Ράλι Ακρόπολις του 2013 καθώς και η κατάκτηση του Κυπέλλου Χώματος του 2017. 


O Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Τάκης Θεοχαράκης και ο Θέμης Χαλκιάς κατά την αποκάλυψη του αγωνιστικού Micra Proto. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς μπορούμε ξανά με ένα αυτοκίνητο NISSAN να πρωταγωνιστήσουμε στη μεγάλη κατηγορία των ελληνικών αγώνων Ράλλυ, καθώς η οικογένεια Χαλκιάς είναι μέλος της οικογένειας NISSAN για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Αναμένω με ανυπομονησία το 2019 για να το οδηγήσω στις ειδικές διαδρομές και να προσφέρω θέαμα στους θεατές. Στο δεξί bucket θα κάθεται και πάλι ο Λεωνίδας Μαχαίρας, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνοδηγούς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς την NISSAN Νικ. Ι. Θεοχαράκης για την υποστήριξη που μας προσφέρει σε αυτό το νέο μας εγχείρημα», δήλωσε ο Θέμης Χαλκιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...