Στη Βουλή το νέο σύστημα εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο

  • -
  • -

Μετά τη διαβούλευση πλησιάζει η στιγμή για να φθάσει στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση ή ανανέωσης διπλώματος οδήγησης. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, το νέο σύστημα δεν θα φέρνει σε επαφή τον εξεταστή με τη σχολή οδηγών.

ΘΕΛΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 13€ ΤΟ ΜΗΝΑ;

«Θα υπάρχουν κάμερες, ο εξεταστής και ο εξεταζόμενος. Θα υπάρχει σώμα εξεταστών να παρακολουθεί και να αποθηκεύει το βίντεο της εξέτασης γιατί ακούμε φήμες όπως αλλαγή πρόσωπων την ώρα της εξέτασης. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους χώρους που σχετίζονται με την ασφάλεια και την εκπαίδευση να εθίζουν τους πολίτες σε μια μη διαφανή λειτουργία. Η απόκτηση άδειας οδήγησης είναι η πρώτη επαφή που έχει ένας νέος άνθρωπος με το δημόσιο. Δεν μπορεί η πρώτη επαφή όλων των νέων της χώρας μας να είναι τα 300 ευρώ που δίνουν για να αποκτήσουν άδεια», είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Όσον αφορά την επανεξέταση όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Δεν αρκούν οι ιατρικές εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι οι συμπολίτες μας είχαν τα αντανακλαστικά για να μπορούν από μια ηλικία και μετά να οδηγούν. Στόχος μας είναι αυτοί που δεν έχουν ικανοποιητικά αντανακλαστικά για ασφαλή οδήγηση να μην οδηγούν».

Μέχρι πάντως να ορισθεί η ημερομηνία για την πρώτη δοκιμασία ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης, το Υπουργείο δίνει παράταση για όσους έχουν συμπληρώσει τα 74 έτη. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...