Πώληση μιας Ferrari 250 GTO 1962 σε τιμή ρεκόρ

Πόσο θα ήθελες ο παππούς σου να είχε μια 250 GTO ξεχασμένη στο γκαράζ του;

  • -
  • -

Μια Ferrari 250 GTO έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε πλειστηριασμό της RM Sotheby Monterey έναντι 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων (41,3 εκατομμύρια ευρώ).

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή εκκίνησης ήταν ήδη υψηλή (33 εκατομμύρια δολάρια), ενώ αρκετοί πλειοδότες «πάλεψαν» με γενναιόδωρες προσφορές, φτάνοντας τα 44 εκατομμύρια και ξεπερνόντας το ρεκόρ μιας άλλης 250 GTO που είχε πουληθεί παλιότερα στα 38 εκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, δεν αποτελεί το ακριβότερο αυτοκίνητο που άλλαξε χέρια, μιας και μέσα σε αυτόν τον μήνα ένας Αμερικάνος συλλέκτης έδωσε 80 εκατομμύρια. Ωστόσο έγινε σε κλειστό περιβάλλον και με συγκεκριμένους καλεσμένους, γι'αυτό δεν το μετράμε επίσημα.

Επιστρέφοντας στη Ferrari που πουλήθηκε στο Menterey, είναι με αριθμό πλαισίου 3413 GT και αποτελεί την τρίτη στη σειρά από τις 36 μονάδες που έχουν κατασκευαστεί συνολικά. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε ως δοκιμαστικό όχημα από την εταιρεία, ενώ οδηγήθηκε από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Phil Hill, το 1962. Την ίδια χρονιά η εν λόγω Ferrari 250 GTO κέρδισε το ιταλικό πρωτάθλημα GT και σημείωσε μέχρι και το 1965 αρκετές διακρίσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...