Τα ελαστικά του μέλλοντος από την Goodyear (vid)

Η Goodyear-Dunlop Ελλάς παρουσίασε τα προϊόντα του σήμερα και του αύριο

  • -
  • -

Τα καλά νέα της – goodnews – παρουσίασε η Goodyear σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Νέα που αφορούν τη σταθερή θέση της στην ελληνική αγορά, την κοινωνική της δράση αλλά επίσης τα δημοφιλή ελαστικά του σήμερα και τα επαναστατικά του αύριο.  

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goodyear Dunlop Hellas, Νίκος Σπανός, αναφέρθηκε στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο αρχίζει να εμφανίζει σημάδια οικονομικής ανάπτυξης. «Στη Goodyear Dunlop Hellas διατηρήσαμε το τζίρο μας το 2017 και καταγράψαμε μερίδιο 18%, όντας η δεύτερη μάρκα στην ελληνική αγορά». Σε ερώτηση του GOCAR για τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, τόνισε ότι το μερίδιο της μάρκας είναι διψήφιο και σε αυτή την περίπτωση και ότι αρκετές premium μάρκες επιλέγουν ελαστικά Goodyear και Dunlop για τα μοντέλα τους. Ο κ. Σπανός στάθηκε επίσης στην απουσία νομοθεσίας στην Ελλάδα σχετικά με την υποχρεωτική αλλαγή ελαστικών μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος ή χιλιομέτρων (4 χρόνια ή 40.000 km).

Η Νατάσσα Βελεσιώτη, Διευθύντρια Marketing της Goodyear Dunlop Hellas παρουσίασε τις νέες δράσεις της εταιρείας στο χώρο της κοινωνικής ευθύνης, όπως την προσφορά ελαστικών για 15 από τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου στις αποστολές τους.

Στη συνέχεια ο Στέλιος Ταβουλάρης, Brand Manager της Goodyear Dunlop Hellas, παρουσίασε τα επαναστατικά προϊόντα της εταιρείας, τα οποία είναι είτε σε πρωτότυπη είτε βρίσκονται στα σημεία πώλησης.

Από αριστερά, οι κύριοι Στέλιος Ταβουλάρης και Νικόλαος Σπανός, και η κυρία Νατάσσα Βελεσιώτη

Goodyear intelligent tire

Πρόκειται για ένα ελαστικό που είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες και μέσω ειδικής εφαρμογής μεταφέρει τα δεδομένα από το δρόμο στο εσωτερικό του οχήματος. Έτσι τόσο οι οδηγοί όσο και οι διαχειριστές στόλων μπορούν να ελέγξουν σε πραγματικό χρόνο την πίεση του ελαστικού, τη θερμοκρασία αλλά και την κατάστασή του (π.χ. πόση απόσταση μπορεί να διανύσει ακόμη με ασφάλεια).



Goodyear EfficientGrip Performance

Ένα ελαστικό ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία αυξάνουν συνεχώς το μερίδιό τους στους δρόμους. Θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2019 και θα έχει πολλά προτερήματα σε σχέση με τα συμβατικά ελαστικά: Πιο αργή φθορά, αεροδυναμική σχεδίαση, χαμηλά επίπεδα θορύβου και χαμηλή αντίσταση κύλισης που θα αυξάνει την αυτονομία του αυτοκινήτου.


Goodyear Oxygene

Ένα πραγματικά οικολογικό ελαστικό που «ζει». Με πραγματικά βρύα που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του από την υγρασία και το νερό που υπάρχουν στο δρόμο. Με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης παράγεται οξυγόνο, το οποίο απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Σε μία πόλη του μεγέθους του Παρισιού – με 2,5 εκατ. οχήματα – τα ελαστικά θα μπορούν να απελευθερώνουν 3.000 τόνους οξυγόνο το χρόνο και να απορροφούν 4.000 τόνους CO2.


Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

Ένα ελαστικά ειδικά σχεδιασμένο για τα SUV, τα πιο δημοφιλή μοντέλα σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια. Προσφέρει σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, ενώ τα υλικά του το καθιστούν ταυτόχρονα πιο ανθεκτικά στις κακουχίες και πιο ελαφρύ για χαμηλότερη κατανάλωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...