Οι Κινέζοι πρόλαβαν την Tesla Greece!

Η Geely του μεγιστάνα Li Shufu ανοίγει κέντρο R&D στη χώρα μας μέσα στον Μάιο

  • -
  • -

Ήταν να μη γίνει η αρχή. Λίγες εβδομάδες αφότου ιδρύθηκε η Tesla Greece, η οποία θα λειτουργεί Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) στο Δημόκριτο, έγινε γνωστό ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει ο κινεζικός κολοσσός Geely Group. Και μάλιστα το Κέντρο R&D της Geely θα αρχίσει να λειτουργεί στη χώρα μας νωρίτερα από αυτό της Tesla, μέσα στον Μάιο!

Την είδηση δημοσιοποίησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του Geely Group, Li Shufu, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ενέργεια στο Πεκίνο. Όπως είπε, τα ελληνικά πανεπιστημικά ιδρύματα φημίζονται για τους μηχανολόγους τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Άρα το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης θα στελεχωθεί κυρίως από Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι θα γίνουν πλέον περιζήτητοι στο χώρο της αυτοκίνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 52 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPad

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 52 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Υπενθυμίζεται ότι στην Geely ανήκουν μεταξύ άλλων η Volvo, η Lotus αλλά και η εταιρεία που κατασκευάζει τα ταξί του Λονδίνου. Είναι δεδομένο ότι όλες αυτές οι μάρκες θα επενδύσουν μεγάλα ποσά στην ηλεκτροκίνηση και το ελληνικό τμήμα R&D θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Ο Li Shufu, 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, εξαγόρασε πρόσφατα το 9,69% των μετοχών του γερμανικού ομίλου Daimler AG (Mercedes-Benz, smart) έναντι 7,5 δισ. ευρώ (9 δισ. δολάρια). «Η Daimler είναι μία εξαιρετική εταιρεία με κορυφαία ομάδα διοίκησης. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα την συνοδεύω στο δρόμο προς την ανάδειξή της ως τον κύριο πάροχο ηλεκτροκίνησης», είχε σχολιάσει ο ίδιος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...