Το Nissan Skyline GT-R R32 το καλύτερο NISMO

Το καλύτερο αγωνιστικό ανακηρύχθηκε το Skyline GT-R R32

  • -
  • -

Στο διαγωνισμό NISMOtop20 οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ψήφισαν και ανακήρυξαν το Nissan Skyline GT-R R32 το καλύτερο αγωνιστικό ανάμεσα σε άλλα 20 NISMO. Πιο συγκεκριμένα αυτή η έκδοση έδωσε μια σκληρή μάχη, αυτή τη φορά στα χαρτιά και όχι στην πίστα, με τα αδελφά μοντέλα: Nissan GT-R NISMO GT3 που κέρδισε στα Bathurst 12 Hour, Blancpain GT Series και στο πρωτάθλημα του GT300, το Nissan Skyline GT-R R34 που κατέκτησε το πρωτάθλημα του JGTC του 2003 και με το Nissan GT-R NISMO GT500, που κέρδισε το πρωτάθλημα Super GT 2014/15.

Το Nissan Skyline GT-R R32 επικράτησε γράφοντας το όνομά του στην κορυφή της λίστας των φίλων του GT-R. Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε στην παραγωγή για μόλις πέντε χρόνια και κατέκτησε κορυφαίες διακρίσεις σε πρωταθλήματα και αγώνες, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Στην Ευρώπη, το R32 κέρδισε στην γενική κατάταξη στο Spa 24 το 1991. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, κέρδισε για πρώτη φορά το  πρωτάθλημα στο Australian Touring Car, κάτι που επαναλήφθηκε και το 1992, χρονιά στην οποία κέρδισε και το Bathurst 1000.

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όμως τις σημείωσε στο Πρωτάθλημα Τουρισμού της Ιαπωνίας. Ειδικότερα, το Nissan Skyline GT-R R32 σημείωσε σερί νίκες σε κάθε αγώνα Πρωταθλήματος των Ιαπωνικών Αυτοκινήτων Τουρισμού, κατά τη διάρκεια των ετών 1990, 1991, 1992 και 1993, κερδίζοντας τα αντίστοιχα πρωταθλήματα για λογαριασμό των ομάδων Hasemi και Impul.

Ωστόσο, πέρα από τους αγώνες δημιούργησε έντονη φήμη και στην εικονική πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα video παιχνίδια του του Gran Turismo.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...