Fiat Fullback Cross: Ένα εργαλείο σε συσκευασία lifestyle

Η κορυφαία σε εξοπλισμό έκδοση του pick up είναι διαθέσιμη από 30.390€

  • -
  • -

Άνθηση γνωρίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων ενός τόνου. Τα διπλοκάμπινα pick up συνδυάζουν ιδανικά τη χρηστικότητα ενός ημιφορτηγού με καρότσα και το άνετο εσωτερικό ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση του Fullback Cross έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία έκδοση στη γκάμα του pickup της Fiat, το οποίο εξελίχθηκε και κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Mitsubishi. Το μήκους 5,28 μέτρων double cab έχει ικανότητα φόρτωσης 1.100 kg και έλξης 3.100 kg. Στη χώρα μας είναι διαθέσιμο στο δίκτυο των επίσημων διανομέων Fiat και Fiat Professional, σε τιμές που αρχίζουν από 30.390€ για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και 33.090€ για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο (περιλαμβάνεται προωθητική ενέργεια με έκπτωση 3.500€).

Το Fullback Cross διαθέτει αποκλειστικές στιλιστικές λεπτομέρειες, όπως η μαύρη αεροδυναμική σπορ μπάρα, η μαύρη ματ απόχρωση στην εμπρός γρίλια, τους καθρέφτες, τις λαβές των θυρών, τους θόλους τροχών και τις ζάντες 17 ιντσών, ενώ με μαύρο χρώμα είναι βαμμένα και τα ιδιαίτερης σχεδίασης πλαϊνά σκαλοπάτια.

Στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων προβολείς Bi-Xenon, φώτα ημέρας LED, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, cruise control, δερμάτινα καθίσματα και δερμάτινο τιμόνι, κάμερα οπισθοπορείας. Τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα, ενώ το κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται ηλεκτρικά. Προαιρετικά διατίθεται το πακέτο Techno, που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7”, ραδιόφωνο DAB, CD/MP3 player, Bluetooth και θύρα USB, καθώς και λειτουργία κλειδώματος πίσω διαφορικού. Τέλος, για την ασφάλεια των επιβατών φροντίζουν οι επτά αερόσακοι (συμπεριλαμβανομένου και του αερόσακου για τα γόνατα του οδηγού), το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESC), το σύστημα ευστάθειας ρυμουλκούμενου TSA (για μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την ρυμούλκηση), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (LDW) και το σύστημα υποστήριξης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα.

Το νέο Fiat Fullback Cross εξοπλίζεται με έναν ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου 2,4 λίτρων, προδιαγραφών Euro 6 με ισχύ 180 ίππων και μέγιστη ροπή 430 Nm στις 2.500 rpm. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο κιβώτια ταχυτήτων, ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων ή ένα αυτόματο 5 σχέσεων. Στην αυτόματη έκδοση διατίθενται και χειριστήρια στο τιμόνι.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη μετάδοση κίνησης στους δύο τροχούς για μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο, ή την τετρακίνητη μετάδοση. Για πιο απαιτητικά οδοστρώματα, ο οδηγός μπορεί να κλειδώσει το κεντρικό διαφορικό, τύπου Torsen. Για ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις, μπορεί επίσης να επιλέξει τις κοντές σχέσεις μετάδοσης και το κλείδωμα του πίσω διαφορικού. Η τελευταία δυνατότητα προσφέρεται με το πακέτο Techno.

Το pick up θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην έκθεση “Van & Truck” (4-6/11), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να το δει από κοντά και στην “Αυτοκίνηση Fisikon” (11-19/11).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...