Γιγαντώνεται ο Όμιλος Renault Nissan Mitsubishi

Το νέο πλάνο έχει ως στόχο τα 14 εκατ. πωλήσεις ετησίως

  • -
  • -

Τους νέους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου Renault Nissan μετά και τη συγχώνευση με τη Mitsubishi ανακοίνωσε ο Carlos Ghosn. Ο επικεφαλής της κολοσσού παρουσίασε το εξαετές πλάνο Alliance 2022, το οποίο προβλέπει διπλασιασμό των συνεργειών (από 5 δισ. ευρώ το 2016 στα 10 δισ. ευρώ), ετήσιες πωλήσεις από 10 εκατ. οχήματα το 2016 στα 14 εκατ. και συνδυασμένα έσοδα 240 δισ. δολαρίων μέχρι τέλος του πλάνου!

Μέσο για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι θα είναι η χρήση κοινών πλατφορμών, κινητήρων και άλλων μερών, η επένδυση στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτόνομη οδήγηση. Περισσότερα από 9 εκατ. οχήματα θα βασίζονται σε τέσσερις κοινές πλατφόρμες, οι κοινοί κινητήρες θα αντιστοιχούν στα 3/4 των συνολικών πωλήσεων, θα λανσαριστούν 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ 40 θα ενσωματώνουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Επιπλέον, η Συμμαχία Renault Nissan Mitsubishi θα δημιουργήσει υπερησίες μεταφορών ανθρώπων από οχήματα-ρομπότ, χωρίς δηλαδή την παρουσία οδηγού. Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο, το οποίο πλέον περιλαμβάνει και τη Mitsubishi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...