Ενδιαφέρον από Κινέζους για την εξαγορά της Jeep

Το επιβεβαιώνει η Great Wall Motors, το αρνείται η Fiat Chrysler

  • -
  • -

Υπό την έντονη φημολογία ότι η Fiat Chrysler έχει δεχτεί προσφορά από την Great Wall Motors για την εξαγορά της Jeep, η μετοχή του ιταλοαμερικανικού ομίλου σημείωνε άνοδο 3,46% το μεσημέρι της Δευτέρας 21/8 στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται εκπρόσωπο της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για εξαγορά είτε του πλειοψηφικού πακέτου της Fiat Chrysler είτε κάποιων brand, όπως της Jeep.

Από την πλευρά της, η Fiat Chrysler διέψευσε τα δημοσιεύματα, μέσω δελτίου Τύπου. «Ως απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούν στις αγορές και αφορούν ενδιαφέρον της Great Wall Motors για τη Jeep, η Fiat Chrysler Automobiles επιβεβαιώνει ότι δεν έχει δεχτεί προσέγγιση από τη Great Wall Motors σχετικά με τη Jeep ή οποιοδήποτε άλλο θέμα. Η FCA είναι πλήρως αφοσιωμένη στο στρατηγικό πλάνο 2014-18, έχοντας πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει έως σήμερα».

Αρκετές φορές στο παρελθόν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, έχει αναφερθεί στην ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών στο χώρο του αυτοκινήτου, προκειμένου να περιοριστούν τα κόστη έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και προώθησης.

[Πηγή: Reuters]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...