DRIVE Safe: Η οδική ασφάλεια πρωταγωνιστής

Μια εκδήλωση από το περιοδικό αυτοκινήτου DRIVE για την οδική ασφάλεια

  • -
  • -

Το περιοδικό αυτοκινήτου DRIVE οργάνωσε μια εκδήλωση για την οδική ασφάλεια στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Το παρών έδωσαν άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, αλλά και του αυτοκινήτου, με το σύνολο των ομιλητών να τονίζει τη σημασία της οδικής ασφάλειας, να επισημαίνει τα προβλήματα και να δείχνει το δρόμο για λύσεις.

Το επιστέγασμα μιας σοβαρής προσπάθειας είναι το τεύχος που δημιούργησαν οι καλοί συνάδελφοι, με τίτλο DRIVE Safe και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ο συντονιστής της ομιλίας Μιχάλης Γεωργιάδης εστίασε μεταξύ άλλων, σε μια σειρά εθελοντικών δράσεων που κάνουν, εστιάζοντας στα μικρά παιδιά δημοτικού, στα οποία μαθαίνουν την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια με τη μορφή παιχνιδιού.

Από τους ομιλητές, ο πρόεδρος της επιτροπής οδικής ασφάλειας στη Βουλή και βουλευτής του Σύριζα Γεώργιος Ουρσουνίδης, τόνισε τα θέματα της ασφάλειας και άνοιξε την πόρτα στους ειδικούς του αυτοκινήτου για μια σε βάθος συζήτηση ικανή να δώσει λύσεις. Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εστίασε στην παιδεία, η οποία λείπει και πρέπει να δημιουργηθεί, με τα ΜΜΕ να έχουν σημαντικό λόγο σε αυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης εστίασε στο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει κάτι σύντομα σε αυτό το ζήτημα, αφού οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι παλιά αυτοκίνητα που ρυπαίνουν και φυσικά δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας που έχουν τα καινούργια.

Από την πλευρά της η Αστυνομία τόνισε μέσω του εκπροσώπου της Αστυνόμου Α’ Δημήτρη Παπαγεωργίου ότι οι οδηγοί θα πρέπει να αποκτήσουν συνείδηση και να μην χρειάζονται να λειτουργούν «με έναν αστυνομικό από πάνω τους» και τον φόβο του προστίμου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δημήτρης Μιχελακάκης τόνισε ότι σε χώρες όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι σε υψηλό επίπεδο, τα τροχαία ατυχήματα είναι σημαντικά λογότερα.

Ο Άρης Ζωγράφος πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης, μίλησε για τον σεβασμό που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους οδηγούς, χωρίς να αφήνει εκτός του θέμα των «πληρωμένων» διπλωμάτων τα οποία κάποιοι από τους συναδέλφους του φροντίζουν να παρέχουν σε ανεπαρκείς οδηγούς. Ο Αντώνης Τσακνάκης μίλησε για λογαριασμό της Anytime αναλύοντας στοιχεία που προκύπτουν από τα ατυχήματα. Ο Γιώργος Κουταλιέρης διευθυντής Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας ελαστικών Continental ανέλυσε την άλλη διάσταση της εταιρείας του, τονίζοντας ότι εκτός από τα ελαστικά η γερμανική φίρμα ασχολείται και με τεχνολογία ασφάλειας. Δράσης για την ασφάλεια που εστιάζουν στη παιδεία κάνει και η Shell όπως ανακοίνωσε ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης, ο Marketing Manager της εταιρείας.

Αναζητήστε την ειδική έκδοση του περιοδικού Drive στην έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και ενημερωθείτε σε βάθος για την οδική ασφάλεια που τόσο έχουμε ανάγκη, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί, με τον δυσάρεστο απολογισμό σε ατυχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...