Αλλαγή ηγεσίας στη Ford, νέος Πρόεδρος ο Jim Hackett

Παρελθόν αποτελεί ο Mark Fields, καθώς το διοικητικό συμβούλιο δεν έμεινε ικανοποιημένο από την αποτελεσματικότητά του

  • -
  • -

Τον Jim Hackett εξέλεξε το διοικητικό συμβούλιο της Ford Motor Company ως το νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO). Ο Hackett, που από τον Μάρτιο του 2016 είχε αναλάβει τον τομέα Smart Mobility (αυτόνομη οδήγηση, κοινή χρήση κ.α.) στη Ford, θα διαδεχθεί τον Mark Fields, ο οποίος επέλεξε να παραιτηθεί μετά από 28 χρόνια στην εταιρεία. Στον τελευταίο χρεώθηκαν ο αργός ρυθμός στην αναδιάρθρωση της Ford, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική πτώση την μετοχή της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο 62χρονος Hackett θα αναφέρεται στον εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρείας, Bill Ford. Η φήμη που τον συνοδεύει στις ΗΠΑ είναι αυτή ενός μεταρρυθμιστή μάνατζερ, ενώ στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η ανάδειξη της Steelcase ως της πρώτης εταιρείας επίπλωσης γραφείου στον κόσμο.


O Hackett βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Ford από το 2013.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο Hackett μαζί με τον Bill Ford θα επικεντρωθούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της εταιρείας, στον εκσυγχρονισμό της και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει το «αύριο» στις μετακινήσεις. Τομείς στους οποίους θεωρούν ότι ο Fields δεν πέτυχε τα αναμενόμενα.

Η αλλαγή όμως του CEO συνοδεύεται από τη δημιουργία τριών νέων κορυφαίων θέσεων: επικεφαλής για τις Παγκόσμιες Αγορές τοποθετήθηκε ο Jim Farley, για τις Παγκόσμιες Λειτουργίες ο Joe Hinrichs και για την Κινητικότητα η Marcy Klevorn.

«Θέλουμε να μεταμορφώσουμε τη Ford ενόψει του μέλλοντος», δήλωσε ο Bill Ford. «Ο Jim Hackett είναι το ιδανικό πρόσωπο για να ηγηθεί αυτή την περίοδο, καθώς είναι ένας πραγματικός οραματιστής».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...