10 τύπους που συναντάς στις εκθέσεις

Μήπως είσαι ένας από αυτούς και δεν το ξέρεις;

  • -
  • -

Μια έκθεση αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας πλημμυρίζεται από πολύ κόσμο, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Κάποιους από αυτούς τους τύπους συγκεντρώσαμε παρακάτω και δεν είναι ντροπή να ταυτιστείτε με κάποιον από αυτούς:

Αυτός που μιλάει για το δικό του αυτοκίνητο
Ο συγκεκριμένος είναι ο τύπος που τις περισσότερες φορές έχει αγοράσει μόλις ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή καινούργια μηχανή με αποτέλεσμα να υπενθυμίζει κάθε φορά το δικό του απόκτημα. Επίσης, επισημάνει κάθε φορά που υπερτερεί το δικό του όχημα σε σχέση με αυτό που βλέπει.

 

Αυτός που τα ξέρει… ΟΛΑ!
Ο τύπος που ξέρει τα ΠΑΝΤΑ! Γνωρίζει ακριβώς τους κινητήρες, κιβώτια, απόδοση, τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ και επιδεικνύει τις άπειρες γνώσεις που έχει… ή τουλάχιστον νομίζει ότι έχει, γιατί αρκετές φορές τα νούμερα και οι πληροφορίες γεννιούνται ξαφνικά μέσα στο μυαλό του και δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα.

 

Αυτός που τα έχει οδηγήσει ΟΛΑ!
Ferrari; Ναι έχω οδηγήσει μία όταν είχα πάει στην Ιταλία. Lamborghini; Είχε ένας φίλος του πατέρα μου και την πήγα βόλτα. Όταν τελικά τελειώσουν όλοι οι διάδρομοι της έκθεσης, ο τύπος έχει οδηγήσει πάνω-κάτω όλα τα αυτοκίνητα/μοτοσικλέτες του σαλονιού.

 

Αυτός που βγάζει επιφωνήματα
Πςςςς!, Πωωωωωω!, Αμααααααν!, ΩΩΩΩΩ ρε φίλε!!! Αυτά είναι λίγα από τα επιφωνήματα που βγαίνουν από το στόμα του κάθε φορά που βλέπει κάτι. Μπορεί να είναι από μία απλή εξάτμιση από το τμήμα των αξεσουάρ μέχρι και τη Bugatti Chiron. Η συμπεριφορά του θα είναι η ίδια ακριβώς.

 

Αυτός που την «πέφτει» σε όποιο θηλυκό ενδιαφέρεται για αυτοκίνητα
Ο μορφονιός που πηγαίνει στην έκθεση με σκοπό να… την «πέσει» σε κορίτσια. Δεν έχει σημασία αν είναι μανεκέν ή μία κοπέλα που απλά θέλει να δει νέα μοντέλα, το «κλειδί» είναι να ενδιαφέρεται για αυτοκίνητα/μοτοσικλέτες.

 

Αυτός που φωτογραφίζει τα πάντα
Ο τύπος που είναι με μια κάμερα (ή smartphone) στο χέρι είτε να φωτογραφίσει είτε να μαγνητοσκοπήσει. Πρέπει να απαθανατίσει το όχημα από όλες τις πλευρές και να μην του ξεφύγει ούτε βίδα. Δεν ενδιαφέρεται για τα άτομα γύρω του ή τους φίλους του, κάνει focus μόνο στα δημιουργήματα της έκθεσης. Ενίοτε φωτογραφίζονται και οι ίδιοι μέσα ή απ'έξω από το αυτοκίνητο/μοτοσικλέτα.

 

Αυτός που κάνει «εφέ» στο πάρκινγκ της έκθεσης
Ο τύπος αυτός πρέπει να κάνει δύο ή τρεις βόλτες γύρω από το πάρκινγκ, ενώ δεν αποκλείεται να πατήσει αρκετές "ξερογκαζιές" για να μαγνητίσει τα βλέμματα. Αυτό συνοδεύεται συνήθως με ανοιχτό παράθυρο ή χωρίς κράνος (ντροπή).

 

Αυτός που πρέπει να πιάνει τα πάντα
Ακουμπάει τα πάντα και τα χτυπάει με τις κλειδώσεις των δακτύλων του, βάζοντας το αυτί του λίγο πιο κοντά για να ακούσει τον ήχο που θα παραχθεί.Έτσι καταλαβαίνει αν είναι το όχημα από καλά υλικά ή είναι φθηνοκατασκευή. Στην περίπτωση ενός ηλικιωμένου συνήθως ακολουθεί και η φράση «Δεν φτιάχνονται πια όπως παλιά».

 

Αυτός που μαζεύει προσπέκτους από όλες τις εταιρείες
Ο τύπος αυτός βρίσκει την εταιρεία που εκτός από το φυλλάδιο θα του παρέχει και μια πλαστική σακούλα για να βάλει όλα τα υπόλοιπα προσπέκτους της έκθεση μέσα σε αυτή. Συνήθως αυτό το χαρτομάνι καταλήγει σε ένα ράφι του σπιτιού του για 2-3 εβδομάδες και μετά… ανακύκλωση, γιατί είναι σημαντικό να προσέχουμε και τον πλανήτη μας.

 

Και αυτός που πραγματικά ψάχνει ποιο θα είναι το επόμενο αυτοκίνητό του
Τελικά είναι και αυτός που ενδιαφέρεται για αγορά ενός νέου αυτοκινήτου και βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης. Προσπαθεί ανάμεσα στον κόσμο να ξεχωρίσει τι ακριβώς τον βολεύει και να ρωτήσει τον καλό πωλητή για περισσότερες πληροφορίες. Καλέ μου φίλε, αν δεν μπορέσει όμως να βγάλεις άκρη, τότε σίγουρα θα τα βρεις ΟΛΑ τα νέα αυτοκίνητα από τον δικό μας κατάλογο ΕΔΩ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...