Κατάσχεση του εργοστασίου της General Motors στη Βενεζουέλα

Η αμερικάνικη εταιρεία καταγγέλλει τις αρχές της χώρας για παράνομη υφαρπαγή των εγκαταστάσεών της

  • -
  • -

Την άμεση παύση όλων των δραστηριοτήτων της στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε η General Motors,  μετά την κατάσχεση του εργοστασίου της στην πόλη Valencia από την κυβέρνηση της χώρας. Η GMV (General Motors Venezolana) ανέφερε ότι έγινε κατάσχεση όλων των περιουσιακών της στοιχείων στο εργοστάσιο, όπως του εξοπλισμού αλλά και των αυτοκινήτων.

Η εξέλιξη αυτή που αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της Βενεζουέλας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Η GMV ιδρύθηκε το 1948 και είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη χώρα επί 35 χρόνια, όμως το τελευταίο διάστημα η παραγωγή οχημάτων είχε διακοπεί.

Η GMV προτίθεται να καταβάλει τις όποιες αποζημιώσεις δικαιούνται οι 2.678 εργαζόμενοι του εργοστασίου, με δεδομένο ότι η παύση εργασιών δεν είναι δική της ευθύνη. Παράλληλα κάνει γνωστό ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, εντός και εκτός της χώρας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

«Εξετάζουμε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και ελπίζουμε το θέμα να λυθεί άμεσα και με διαφάνεια», σχολίασε ο εκπρόσωπος του State Department, Mark Toner.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...