Η Bosch δίπλα στους Έλληνες φοιτητές

Την ομάδα UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών υποστηρίζει έμπρακτα η Bosch

  • -
  • -

Μέγας Χορηγός του Πανεπιστημίου Πατρών και την ομάδας UoP Racing έγινε η Bosh, στηρίζοντας τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και παρέχοντας τεχνογνωσία στους φοιτητές που συμμετέχουν στο Formula Student με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εξάλλου η Bosch επενδύει στην ηλεκτροκίνηση ετησίως μεγάλα ποσά που φτάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξέλιξη στην ηλεκτροκίνηση είναι ραγδαία κάτι που υπογραμμίζεται έντονα από τις εκτιμήσεις που θέλουν μέχρι το 2025 να κυκλοφορούν περίπου 20 εκατομμύρια υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Έτσι, στην Bosch δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα Powertrain Solutions για να ασχολείται αποκλειστικά με τους ηλεκτρικούς κινητήρες, την έρευνα και εξέλιξη της τεχνολογίας μπαταριών.

Η ομάδα των Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πάρει μέρος στους κορυφαίους διαγωνισμούς του θεσμού Formula Student το ερχόμενο καλοκαίρι, αρχής γενομένης στην ιστορική πίστα του Silverstone, στις 20-23 Ιουλίου και το IMechE Formula Student. Ακόμη, η αρχαιότερη ομάδα Formula Student στην Ελλάδα θα δώσει το «παρών» και στον διαγωνισμό του Formula Student Germany e.V., ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα του Hockenheimring, στις 8-13 Αυγούστου.

Η ομάδα θα συμμετάσχει με το νέο της ηλεκτρικό μονοθέσιο βασισμένο στο UoP5e με μπαταρίες πολυμερών λιθίου, με προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα διάδοσης πληροφοριών προς τον οδηγό, με χαμηλότερο βάρος, με μεγαλύτερη ευελιξία και με εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο, έχοντας έτσι όλες τις προοπτικές να φέρει στη χώρα μας κάποια διεθνή διάκριση. Αξίζει να αναφέρουμε πως η UoP Racing team μετρά 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους διαγωνισμούς FSAE και βάσει παγκόσμιας κατάταξης είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα στη κατηγορία των ηλεκτρικών κινητήρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...