Η Ford μας δίνει τα φώτα της

Μια τεχνολογία που αναγνωρίζει πεζούς στο σκοτάδι και φρενάρει το αυτοκίνητο παρουσίασε η Ford

  • -
  • -

Το νέο σύστημα που παρουσιάζει η Ford «διαβάζει» το δρόμο στην πορεία του αυτοκινήτου και τα πεζοδρόμια, προκειμένου να αναγνωρίσει τυχόν κίνδυνο. Από τους χιλιάδες οδηγούς που ρωτήθηκαν σε έρευνα, το 81% παραδέχθηκε ότι τους φοβίζει η οδήγηση τη νύχτα, λόγω μειωμένης ορατότητας. Το νέο βελτιωμένο σύστημα Pedestrian Detection λειτουργεί και τη νύχτα. Επεξεργάζεται πληροφορίες από ένα ραντάρ τοποθετημένο στην προφυλακτήρα και μια κάμερα στο παρμπρίζ.

Μία βάση δεδομένων με σωματότυπους πεζών επιτρέπει στο σύστημα να διαχωρίζει ανθρώπους από αντικείμενα όπως δέντρα και οδική σήμανση. Η κάμερα μεταδίδει πάνω από 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Οι εικόνες μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και η ευρυγώνια λήψη επιτρέπει στο σύστημα να διακρίνει τους πεζούς, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με χρήση μόνο των προβολέων.

Εάν το σύστημα ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση με πεζό, πρώτα εκδίδει οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις για τον οδηγό. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα. Αυτό το σύστημα θα εφαρμοστεί στα αυτοκίνητα της Ford, μεταξύ αυτών και του νέου Fiesta μέσα στη χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...