Έρχονται τα πρόστιμα για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Η καταγραφή ολοκληρώθηκε και τώρα θα αποσταλούν τα τσουχτερά πρόστιμα

  • -
  • -

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο και είναι ανασφάλιστα, ξεκινούν άμεσα οι αποδόσεις των ειδοποιητηρίων για τα πρόστιμα. Οι παραβάτες συνολικά ανέρχονται στα 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, από τους οποίους 1,2 είναι κάτοχοι αυτοκινήτων και ένα εκατομμύριο μοτοσυκλετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου τα πρόστιμα θα αγγίζουν τα 150 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ενώ για τους άλλους που κυκλοφορούν τα οχήματά τους ανασφάλιστα θα πληρώσουν 250 ευρώ. Τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν μέσω TAXISnet και τα πρόστιμα θα πρέπει να πληρωθούν μέσα σε οκτώ ημέρες, αλλιώς το ποσό θα διπλασιάζεται.

Σε πρώτη φάση θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν όχημα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1η Ιανουαρίου 1996. Οι υπόλοιποι, με πιο παλιά αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν, αφού με αυτά τα οχήματα η αναζήτηση είναι πιο δύσκολη εξαιτίας της έλλειψης ψηφιακών αρχείων. Μάλιστα στην έρευνα παρουσιάζονται οχήματα από παλαιότερες δεκαετίες ’60, ’70, ’80 και ’90, αρκετά εκ των οποίων δεν κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους και έχουν καταστραφεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...