Επίσημο: Στα χέρια των Γάλλων η Opel

Με την κοινή συνέντευξη Τύπου των Ομίλων PSA και General Motors επισημοποιήθηκε η αλλαγή σελίδας για την Opel

  • -
  • -

Στο δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινήτων στην Ευρώπη (με μερίδιο 17%) μεταμορφώνεται το PSA Group, καθώς δίπλα στις Peugeot, Citroen, DS Automobiles προσθέτει την Opel (Vauxhall για την αγορά της Μ. Βρετανίας). Η γερμανική μάρκα αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά από 88 χρόνια, καθώς η General Motors την είχε αποκτήσει το 1929.

Το σημαντικό γεγονός που αλλάζει πολλά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία επισημοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου με την κοινή συνέντευξη Τύπου των PSA Group και GM στο Παρίσι, παρουσία των επικεφαλής των δύο ομίλων, Carlos Tavares και Mary Barra αντίστοιχα.

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς των Opel/Vauxhall φθάνει τα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ η γαλλική τράπεζα BNP Paribas θα συμμετέχει κατά το ήμισυ στην απόκτηση των οικονομικών υπηρεσιών της GM στην Ευρώπη.

«Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις Opel/Vauxhall και είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε το ρυθμό επιστροφής τους στην κερδοφορία. Θα διατηρήσουμε την ξεχωριστή εταιρική ταυτότητα κάθε μάρκας», δήλωσε ο Tavares, Πρόεδρος του PSA Group.

«Το νέο κεφάλαιο για τις Opel/Vauxhall τις φέρνει σε πιο ισχυρή θέση μακροπρόθεσμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την PSA σε κοινά projects», είπε από την πλευρά της η Barra, ενώ ο Πρόεδρος της Opel, Karl-Thomas Neumann, υποστήριξε ότι η Opel θα παραμείνει μία γερμανική μάρκα και η Vauxhall μία βρετανική μάρκα.

Η PSA πιστεύει ότι έως το 2020 θα έχει επιτευχθεί κερδοφορία για την Opel, ενώ η GM διατηρεί τ δικαίωμά της να αγοράσει μετοχές του γαλλικού ομίλου. Παραμένει πάντως αβέβαιο τι θα γίνει με ορισμένες από τις μονάδες παραγωγής της Opel, καθώς πλέον ο Όμιλος PSA έχει 19 εργοστάσια στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...