Γέμισε το Παρίσι Hyundai iX35 FCEV

Μια σπουδαία συνεργασία μεταξύ Hyundai και STEP για καθαρότερες μετακινήσεις στην Πόλη του Φωτός

  • -
  • -

Στο Παρίσι πλέον θα κυκλοφορούν 60 Hyundai iX35 κυψελών καυσίμου. Αυτό είναι το προϊόν της συνεργασίας των Hyundai Motor και STEP (Societe du Taxi Electrique Parisien), με έδρα το Παρίσι. Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai έρχονται να αντικαταστήσουν συμβατικά ταξί που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους ορυκτά καύσιμα. Στόχος είναι η βελτίωση της ατμόσφαιρας της γαλλικής Πρωτεύουσας μέσα από τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Το Hyundai iX35 κυψελών καυσίμου έχει περάσει ήδη τις εξετάσεις των επαγγελματιών οδηγών, αφού από το 2015 η εταιρεία hype (Hydrogen Powered Electric), η οποία εξυπηρετεί το Παρίσι, έχει πέντε αυτοκίνητα στο στόλο της. Επιπλέον των 60 που θα έρθουν να συμπληρωθούν στο στόλο, θα ακολουθήσουν σε βάθος χρόνου πέντε ετών αρκετές εκατοντάδες ακόμα.

Η αυτονομία του Hyundai iX35 κυψελών καυσίμου φτάνει τα 594 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου με την απόδοσή του ηλεκτροκινητήρα να αγγίζει τους 136 ίππους και τα 300 Nm ροπής. Σε σχέση με ένα ταξί diesel το οποίο για παράδειγμα εκπέμπει 135 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και με 100.000 χιλιόμετρα ετησίως, το Hyundai iX35 FCEV θα εξοικονομεί περισσότερους από 800 τόνους εκπομπών CO2 ανά έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ     Η Hyundai επενδύει στο μέλλον

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...