Video: Τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2016

Ο οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν για την παθητική και ενεργητική τους ασφάλεια το έτος που φεύγει

  • -
  • -

Όπως κάθε Δεκέμβριο, έτσι και φέτος δημοσιεύτηκε η λίστα με τα «Best in Class» αυτοκίνητα, αυτά δηλαδή που ξεχώρισαν ανά κατηγορία στις δοκιμές του Euro NCAP. Τον τίτλο κέρδισαν με το… σπαθί τους τρία μοντέλα: το Hyundai Ioniq στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών, το Toyota Prius στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών και το Volkswagen Tiguan των μικρών off-road. Οι κατηγορίες διαμορφώνονται με βάση τις προτροπές των κατασκευαστών και ενδέχεται οχήματα ίδιων διαστάσεων να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Συνολικά δοκιμάστηκαν 18 νέα αυτοκίνητα μέσα στο 2016. Η αξιολόγηση των συστημάτων αυτόνομης πέδησης από το Euro NCAP οδήγησε αρκετούς κατασκευαστές να συμπεριλάβουν τη σχετική τεχνολογία στο βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση της Mercedes E-Class, όμως το γεγονός ότι ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο στην executive κατηγορία δεν μπορούσε να της δώσει τον τίτλο «Best in Class».

Φέτος καθιερώθηκε η διπλή αξιολόγηση, μετά από επιθυμία του κατασκευαστή, για όσα αυτοκίνητα δεν εξασφάλιζαν τα 5 αστέρια. Η δεύτερη αξιολόγηση γίνεται με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας, με στόχο αφενός να πιέσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υιοθετήσουν τεχνολογίες για τη βελτίωση της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας των οχημάτων τους και αφετέρου να πείσει τους καταναλωτές να αγοράσουν τις πλούσιες (και άρα πιο ασφαλείς) εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...