Τέλος στο δωρεάν ρεύμα από την Tesla

Αλλάζει πολιτική από την πρωτοχρονιά του 2017

  • -
  • -

Το 2012 ο Elon Musk, το αφεντικό της Tesla, είχε υποσχεθεί δωρεάν ρεύμα σε σταθμούς Supercharger για πάντα σε όποιον αγοράσει ένα από τα νέα εντυπωσιακά ηλεκτρικά του οχήματα. Σήμερα το πρωί η Tesla ανακοίνωσε ότι αλλάζει αυτή την απλή ιδέα με μια λίγο πιο πολύπλοκη. Ένα περίπου χρόνο πριν, μέσα στον Αύγουστο του 2015 ο κατασκευαστής είχε τονίσει στο κοινό ότι πρέπει να σταματήσει να κάνει κατάχρηση του συστήματος.

Το χαμηλού κόστους Model 3 για παράδειγμα δεν θα έχει πρόσβαση στους δωρεάν φορτιστές. Προφανώς η ιδέα ότι η Tesla μπορεί να βγάλει χρήματα και μέσα από το δίκτυο φόρτισης ήταν τόσο ελκυστική που ανέτρεψε τις αρχικές υποσχέσεις για «δωρεάν ρεύμα για πάντα». Στην πράξη όσοι είναι ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla θα συνεχίσουν να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους δωρεάν. Αλλά όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα έχουν περιορισμό στα περίπου 1.000 μίλια (400 kWh) για δωρεάν Supercharging το χρόνο.

Αυτό γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιείται το Supercharging μόνο για μεγάλα ταξίδια και όχι για μικρές αποστάσεις. Αν παρόλα αυτά κάποιος θέλει να φορτίσει πάνω από τις 400 kWh το χρόνο, η Tesla θα κάνει μια μικρή χρέωση την οποία θα διευκρινίσει λίγο αργότερα. Η Telsa δήλωσε: «αυτή είναι η νέα μας πολιτική που θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε ξανά στο δίκτυο, θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας και θα παρέχει σε όλους τους ιδιοκτήτες μοντέλων μας την καλύτερη Supercharging εμπειρία». Στον κόσμο υπάρχουν 4.600 Superchargers και όποιος παραγγείλει ένα Model S ή ένα Model X μέσα στη χρονιά και το παραλάβει μέχρι την 1η Απριλίου του 2017 θα έχει τη συμφωνία για δωρεάν ρεύμα για πάντα.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...