10 από τους καλύτερους πίνακες οργάνων

Ξεχωρίσαμε 10 από τους καλύτερους πίνακες οργάνων που συναντήσαμε στο διαδίκτυο

  • -
  • -

Η τεχνολογία προχωράει με πολλά και γοργά βήματα με την τελευταία μόδα να είναι η ψηφιακή οθόνη που αντικαθιστά τον κλασικό και βαρετό -σε πολλές περιπτώσεις- πίνακα οργάνων. Τα αναλογικά στροφόμετρα/ταχύμετρα αρχίζουν σιγά σιγά και ξεπερνιούνται, κάτι που αντιλαμβανόμαστε από όλα τα νέα μοντέλα που δοκιμάζουμε καθημερινά. Παρακάτω όμως συγκεντρώσαμε 10 κοκπιτ που μας έκαναν εντύπωση από αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ακόμα και στις αρχές της δεκαετίας του 80.

McLaren P1
Όπως και στα αγωνιστικά, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, τα σημαντικότερα στοιχεία ξεχωρίζουν με μια πρώτη ματιά και αυτά είναι ο δείκτης της σχέσης ταχύτητας, το στροφόμετρο και η ταχύτητα.



Audi R8

Μπορεί το Virtual Cockpit  να μας συστήθηκε μέσω του νέου Audi R8 και Audi TT, ωστόσο έχει υιοθετηθεί και στα νέα Α3 και Α4. Όλες οι πληροφορίες είναι συγκεντρωμένες στην οθόνη που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, ενώ ο χρήστης μπορεί να τις προσαρμόσει αναλόγως με τα… γούστα του.



Subaru XT Turbo

Παλιότερα χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακοί πίνακες οργάνων. Η Subaru επιχείρησε να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό και το πέτυχε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε και ένα 3διάστατο εφέ.



Vector W8

Το Vector W8 είχε ένα από τα πιο περίεργα όργανα. Απλά και κατανοητά…. #NOT! Αν πιστεύετε ότι έβγαζε ποτέ κανείς νόημα τότε είστε γελασμένοι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και καμία σημασία.



Lamborghini Reventon

Η Lamborghini που βασίστηκε στη Murcielago εμπνεύστηκε από μαχητικά jets. Προφανώς η ιταλική φίρμα υιοθέτησε και τα φουτουριστικά όργανα από τα αεροσκάφη.



Chevrolet Corvette C4

Μόλις το 1984 η 4η γενιά της Corvette εντυπωσιάζει με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, όταν το αμερικάνικο μοντέλο πέρασε στην εποχή της τεχνολογίας.



Honda S2000

Η ιαπωνική εταιρεία τοποθέτησε στο σπορ διθέσιο μοντέλο έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων που θυμίζει Formula 1. Είναι αρκετά ευανάγνωστο, ωστόσο η μπάρα του στροφόμετρου γέμιζε τόσο γρήγορα που προλάβαινες οριακά να αλλάξεις σχέση στο κιβώτιο.



Lexus LFA

Ένα από τα καλύτερα όργανα είναι και αυτό του Lexus LFA, το οποίο ευτυχώς πέρασε και στα RC F και GS F.



Buick Reatta

Ακόμα ένα αμερικάνικο μοντέλο εφαρμόζει την ψηφιακή τεχνολογία πριν από πολλά χρόνια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το Reatta διαθέτει και οθόνη CRT που είναι αφής.


Ferrari LaFerrari

Ένα κομψοτέχνημα με προηγμένη τεχνολογία βγαλμένο μέσα από το Maranello, πρέπει να έχει και τον ανάλογο πίνακα οργάνων. Οι βασικότερες στροφές/λεπτό βρίσκονται σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι ευανάγνωστο από τον χρήστη που «κυνηγάει» τους χρόνους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...