Το πρώτο υπερυψωμένο λεωφορείο στην Κίνα (video)

Πραγματικότητα έγινε το πρώτο μεγάλο λεωφορείο που περνά πάνω από τα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Ένα φιλόδοξο πρωτότυπο γίνεται πραγματικότητα, αφού το πρώτο υπερυψωμένο λεωφορείο έκανε τη δοκιμαστική του διαδρομή στους δρόμους της Qinhuangdao στα βορειοανατολικά της China. Κατασκευασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των πόλεων από τη μεγάλη κίνηση, το transit Elevated Bus (TEB) στέκεται 2 μέτρα πάνω από το έδαφος, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν από κάτω του, εξοικονομώντας έτσι σημαντικό χώρο στους δρόμους.

Οι διαστάσεις του είναι εντυπωσιακές, με το μήκος του αγγίζει τα 22 μέτρα, το πλάτος του τα 7,8 μέτρα και το ύψος του τα 4,8 μέτρα. Έτσι, το TEB-1 μπορεί να μεταφέρει περίπου 300 άτομα σε κάθε διαδρομή, αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο 40 συμβατικά λεωφορεία. Για την κίνησή του χρησιμοποιείται ηλεκτρισμός με τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει να φτάνει τα 60 km/h.

Η δοκιμαστική διαδρομή ήταν 300 μέτρα και η επιβίβαση των ανθρώπων γίνεται από ειδικές υπερυψωμένες πλατφόρμες στην άκρη του δρόμου. Σε αυτή τη φάση το TEB είναι ακόμα πρωτότυπο, αλλά όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αρκετές χώρες όπως η Βραζιλία, η Γαλλία, η Ινδία η Ινδονησία, ενώ όσον αφορά την Κίνα, πέντε είναι οι πόλεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης του υπερυψωμένου λεωφορείου TEB.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...