Τι λέει κάποιος όταν οδηγεί 1η φορά το Mazda MX-5

4 πράγματα που αναφέρει κάποιος με μια βόλτα που κάνει με το τελευταίο roadster της ιαπωνικής εταιρείας

  • -
  • -

Πολλές φορές έχουμε αλλάξει γνώμη ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή, σωστά; Είναι πολύ λογικό λοιπόν να αλλάξεις γνώμη και για ένα αυτοκίνητο. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που οδήγησαν το συγκεκριμένο μοντέλο της Mazda (δυστυχώς όχι ο υπογράφων), οι οποίοι είχαν μια Χ άποψη και μετά την οδήγηση έβλεπαν το ιαπωνικό roadster με εντελώς διαφορετικό (θετικό) μάτι.

Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να διαβάσετε 4 απόψεις που ακούγονται από τους περισσότερους που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το νέο Mazda MX-5 και δεν ήταν φανατικοί των miata:

1.Είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο και αυτό που σε κερδίζει αμέσως είναι η οικεία αίσθηση που νιώθεις μόλις κάθεσαι στη θέση του οδηγού. Δεν υπάρχει δηλαδή το μεταβατικό στάδιο του «ας γνωρίσω πρώτα τα όριά του» ή «ας μάθω πρώτα τις διαστάσεις του» γιατί το ιαπωνικό roadster προσφέρει τα πάντα απλόχερα και ομαλά στον χρήστη του. Παρά το ότι το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτρικό (και όχι υδραυλικό όπως όλες τις προηγούμενες γενιές) η πληροφορία που δίνει στον οδηγό είναι εξίσου καλή.

2.Αυτό που χρειάζεσαι είναι 155 ίππους. Όχι παραπάνω. Είναι η απόδοση που δίνει το 2λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ, που επιτρέπει στο roadster να σημειώσει τα 0-96 km/h σε 5,8 sec. Μπορεί στα χαρτιά η τιμή των ίππων να φαίνεται μικρή, αλλά πρακτικά το ιαπωνικό μοντέλο δεν θέλει περισσότερα, μιας και το βάρος του είναι πολύ χαμηλό.

3.Το μηχανολογικό σύνολο δεν «διψάει» όπως θα περίμενε κανείς. Οι νέοι κινητήρες της Mazda τεχνολογίας SkyActiv κρατούν χαμηλά την κατανάλωση και από μία βόλτα μπορεί να δεις τιμές (για τον δίλιτρο κινητήρα) όπως 7 ή 7,5 lt/ 100km. Καθόλου άσχημα

4.Πολύ όμορφο να το οδηγείς, αλλά και να το βλέπεις παρκαρισμένο. Μπορεί η πρώτη γενιά να ήταν απόλαυση να την οδηγείς, εμφανισιακά όμως δεν ήταν τόσο ελκυστική όσο οι επόμενες. Πλέον, οι Ιάπωνες κατάφεραν να «ζωγραφίσουν» στο σημερινό MX-5, συνδυάζοντας το χαμηλό βάρος, την εξαιρετική κατανομή βάρους και την ομορφιά. Στην περίπτωση που τελικά δεν πετύχαινε η συνταγή της εξαιρετικής οδηγικής απόλαυσης (πράγμα απίθανο), θα κέρδιζε σίγουρα στην εμφάνιση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...