«Μηδέν» ασφάλεια από 5 ινδικών προδιαγραφών μοντέλα

Τρομακτικά ήταν τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας του Global NCAP για αυτοκίνητα με προορισμό την Ινδία

  • -
  • -

Ο Global NCAP δοκίμασε πέντε αυτοκίνητα με ινδικές προδιαγραφές, με τα αποτελέσματα να προκαλούν τρόμο όσον αφορά την ασφάλεια που προσφέρουν. Στην αξιολόγηση του Παγκόσμιου οργανισμού Ασφάλειας, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να πάρουν κανένα αστέρι!

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio και Hyundai Eon. Παρά το γεγονός ότι προέρχονται από γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες, τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, σύμφωνες με τα ινδικά δεδομένα. Ο αερόσακος δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ μόνο η Renault επέστρεψε με ένα Kwid που είχε αερόσακο οδηγού για να επαναλάβει τη δοκιμή, χωρίς όμως κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα, αφού έμεινε στα μηδέν αστέρια.

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως, όπως ανακοινώνει και ο Global NCAP, είναι η χαμηλή ακαμψία που επέδειξαν τα αμαξώματα των συγκεκριμένων μοντέλων, καταρρέοντας στην σύγκρουση και αδυνατώντας φυσικά να προστατεύσουν τους επιβαίνοντες, ακόμα και με τη βοήθεια του αερόσακου. Οι προδιαγραφές κατασκευής αυτών των μοντέλων μπορεί για λόγους οικονομίας να είναι διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές, αλλά οι δοκιμές που έγιναν σε αυτά από το Global NCAP είναι με την ίδια ταχύτητα που γίνονται και στην Euro NCAP, δηλαδή 64 km/h.

Ο Global NCAP δηλώνει απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των δοκιμών και ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βελτιώσουν τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων που κατασκευάζουν για την αγορά της Ινδίας. Η Renault έδειξε ενδιαφέρον στο κάλεσμα αυτό και δήλωσε με τη σειρά της ότι θα φροντίσει να αναβαθμίσει την ασφάλεια του Kwid που έχει προορισμό την Ινδία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...