5 μοτο-αυτοκίνητα που θα θέλαμε να οδηγούμε

Τετράτροχα με μοτοσυκλετιστικλή αίσθηση ελευθερίας και δίτροχα ή τρίτροχα με ασφάλεια αυτοκινήτου. Τι διαλέγετε;

  • -
  • -


Ωραία το αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει την ελευθερία της μοτοσυκλέτας. Από την άλλη, η μοτοσυκλέτα δεν παρέχει την ίδια ασφάλεια. Στις στροφές πάλι, έχει άλλη αίσθηση να γέρνεις τη μηχανή σου από το να στρίβεις το τιμόνι του αυτοκινήτου και να στηρίζεσαι στο κάθισμα… Μπερδευτήκατε; Τι θα λέγατε για κάτι που θα συνδυάζει και τα δύο; Ίσως όχι στο 100%, αλλά σε μεγάλο βαθμό. Κάτι σαν τα παρακάτω πέντε μοτο-αυτοκίνητα… Πατήστε πάνω στις εικόνες για περισσότερες πληροφορίες και στο τέλος πείτε μας στο poll που ακολουθεί ποιο από αυτά θα θέλατε περισσότερο να οδηγήσετε.

 

Honda Project 2&4

Η ελευθερία της μοτοσυκέτας και η οδηγική αίσθηση ενός μονοθεσίου, σε ένα! Την κίνηση δίνει ο V-4 999 cc των ισχύ 215 PS που δημιουργήθηκε για το πρωτάθλημα MotoGP. Πώς να μη θέλει κάποιος να το οδηγήσει;

 

Lit Motors C-1

Πως θα σας φαινόταν να οδηγείτε ένα σκούτερ που δεν πέφτει ποτέ; Που δεν χρειάζεται να το στηρίζετε με το πόδι σας στα φανάρια; Που ακόμη κι αν σας χτυπήσουν στο δρόμο αυτό παραμένει όρθιο; Όχι, δεν πρόκειται για εφέ από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για πραγματικό όχημα που ωστόσο βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης εδώ και… 4 χρόνια!

 

Morgan 3 Wheeler

Το μοντέλο που αναβίωσε το κλασικό Threewheeler της δεκαετίας του ’30. Κίνηση στο ρετρό αμάξωμα δίνει ένας δικύλινδρος V κινητήρας που βρίσκεται εξωτερικά, μπροστά από τη μάσκα και τους προβολείς και αποδίδει 115 ίππους. Το εσωτερικό είναι φυσικά λιτό, διθέσιο και μάλλον άβολο για δύο, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η έλλειψη του παρμπρίζ - δύο μικρά τζαμάκια μπροστά από τον οδηγό και το συνοδηγό περισσότερο διακοσμητικά είναι παρά προσφέρουν ουσία.

 

Renault Twizy

Το πιο… αυτοκίνητο της 5-άδας και το μόνο που το GOCAR έχει οδηγήσει! Θα μπορούσες να το πεις είτε αυτοκίνητο-μινιατούρα, είτε τετράτροχο megascooter. Και στις δύο περιπτώσεις θα πέσεις τόσο μέσα, όσο και έξω! Μια έξυπνη πρόταση αστικής αυτοκίνησης που, εκτός από πρακτικότητα προσφέρει και μια ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους.

 

Toyota i-ROAD

Το 300 κιλών όχημα υπόσχεται την οδική αίσθηση ενός σκούτερ συνδυασμένη με τη σταθερότητα κανονικού αυτοκινήτου. Έχει δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων, αυτονομία 50 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα τα 60 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...