Κατασκευάζεται ένα Qashqai κάθε ένα… λεπτό (video)

H Nissan ανακοίνωσε ότι η όγκος παραγωγής αυξάνεται

  • -
  • -

Μετά από 10 χρόνια κατασκευής του επιτυχημένου Qashqai, η Nissan ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα για το crossover, ενισχύοντας περαιτέρω τις πωλήσεις του σε όλη την Ευρώπη.

Η αγορά των crossovers σημειώνει συνεχή άνοδο. Η ζήτηση αυξάνεται με τέτοιους ρυθμούς, με την  Nissan  να σημειώνει ρεκόρ στον όγκο παραγωγής με  300.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, στη πρώτη γραμμή των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της στο Sunderland,  σε 24ώρη λειτουργία και με ρυθμό κατασκευής  ενός Qashqai κάθε λεπτό !

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα,  οι μηχανικοί της Nissan ετοιμάζουν και δεύτερη γραμμή παραγωγής για το Qashqai στο ίδιο εργοστάσιο,  με μια επένδυση ύψους 29 εκ. €, προκειμένου να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση  σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα πρώτα Qashqai θα βγουν από την  νέα γραμμή παραγωγής  πριν από το τέλος του 2016, ενόψει της επόμενης φάσης ανάπτυξης του μοντέλου για το 2017, όπου θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο της  Nissan στην Ευρώπη που θα διαθέτει  τεχνολογία  αυτόνομης οδήγησης.

Για την ιστορία, το πολυβραβευμένο crossover της Nissan, ξεπέρασε πρόσφατα το ρεκόρ παραγωγής που κατείχε το Micra με 2.368.704 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, το Qashqai με 2.368.705 αυτοκίνητα στην παραγωγή, κατάφερε να “προσπεράσει” το δημοφιλές Micra σε λιγότερο από μια δεκαετία.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι κανένα άλλο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην παραγωγή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...