Τα «εξατομικευμένα» ελαστικά της Pirelli

H Pirelli βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Η ιταλική εταιρεία δίνει το παρών στην 86η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, εφοδιάζοντας τα πιο αναγνωρισμένα και πολυαναμενόμενα μοντέλα του σαλονιού. Πιο συγκεκριμένα, σε ελαστικά της Pirelli πατάνε τα: Ferrari GTC4 Lusso, Lamborghini Centenario, Pagani Huayra Bc, McLaren 570S GT, BMW Σειρά 7, Maserati Levante, Jaguar F-Pace, Audi R8 Spyder, και τα φουτουριστικά πρωτότυπα όπως η τελευταία δημιουργία του Giugiaro.

Οι προηγμένες επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σημερινών premium και πολυτελών αυτοκινήτων δε μπορούν πλέον να υποστηρίζονται από ελαστικά που απευθύνονται σε πολλά μοντέλα. Είναι μία τάση που αναγνώρισε η Pirelli, η οποία έβαλε την εξέλιξη εξατομικευμένων ελαστικών στην καρδιά της βιομηχανικής και τεχνολογικής στρατηγικής της, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει την προτίμηση της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Τα συστατικά της στρατηγικής τέλειας εφαρμογής της Pirelli είναι ειδικές τεχνολογίες, διαδικασίες και υλικά.  ‘Παντρεύοντας’ αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τις ανάγκες που προσδιορίζουν οι μηχανικοί κάθε κατασκευαστή, ήδη από τη φάση σχεδίασης, η Pirelli δημιουργεί ελαστικά που προορίζονται ειδικά για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Τα ελαστικά εξακολουθούν να ονομάζονται P Zero, Cinturato ή Scorpion, αλλά πίσω από κάθε όνομα υπάρχουν πολλές εξατομικευμένες εκδόσεις, που δημιουργούνται κυρίως για τα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούνται. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, υπάρχει ειδική σήμανση στο προφίλ του ελαστικού που δηλώνει ότι πρόκειται για εξατομικευμένα ελαστικά τέλειας εφαρμογής της Pirelli.

Επομένως δεν είναι τυχαίο που αυτά τα ειδικά ελαστικά συγκέντρωσαν αριθμό εγκρίσεων τύπου ρεκόρ τύπου κατά τη διάρκεια του 2015: 353 συνολικά. Αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν μία έγκριση τύπου ανά ημέρα: υπογραμμίζοντας την προτίμηση των κατασκευαστών αυτοκινήτων, και επομένως των οδηγών για τα ελαστικά Pirelli.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έγινε επίσης το ντεμπούτο της τελευταίας δημιουργίας της Pirelli: το P Zero, η πιο εξελιγμένη έκδοση της ναυαρχίδας της Pirelli, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια. Το νέο προϊόν θα λανσαριστεί διεθνώς τον ερχόμενο μήνα. Ωστόσο, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εφοδιάζοντας τα ισχυρότερα υπεραυτοκίνητα της Έκθεσης, ενώ φιγουράρει και στο περίπτερο της Pirelli, όπου ένας σχεδιαστής ελαστικών χαράζει με το χέρι το πέλμα ενός ελαστικού που θεωρείται σημείο αναφοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...