Ανανέωση για το Volkswagen up!

Στη Γενεύη βρίσκεται το ανανεωμένο λιλιπούτειο μοντέλο της γερμανικής φίρμας

  • -
  • -

Αν και με μια πρώτη ματιά, η εξωτερική εμφάνιση του ανανεωμένου Volkswagen up! δεν έχει ριζικές αλλαγές, ωστόσο υπάρχουν μικρές φρέσκιες πινελιές, που αναζωογονούν την παιχνιδιάρικη παρουσία του μοντέλου στην κατηγορία του. Η σημαντικότερη αναβάθμιση όμως κρύβεται κάτω από το «μαζεμένο» καπό, μιας και πλέον στην γκάμα των κινητήρων προστίθεται και ο υπερτροφοδοτούμενος 1.000άρης κινητήρας TSI απόδοσης 90 ίππων και 160 Nm ροπής από τις 1.500 rpm. Το συγκεκριμένο 3κύλινδρο μοτέρ είναι το πρώτο τούρμπο σύνολο που τοποθετείτε στο up! Η τελική ταχύτητα του ανανεωμένου μοντέλου είναι 185 km/h και χρειάζεται σχεδόν 10 sec για να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h.  Η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 4,4 lt/ 100 km και η αυτονομία του με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ αγγίζει τα 800 km. Όσο για τις εκπομπές ρύπων CO2, ξεπερνάει κατά 2 g/km την 100άρα.

Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το ανανεωμένο up! με τον παραπάνω κινητήρα πλησιάζει σε οδηγική αίσθηση το Golf GTI της πρώτης γενιάς.

Ας επανέρθουμε όμως πάλι στο θέμα της σχεδίασης, που παρατηρούμε ότι το λιλιπούτειο μοντέλο φέρει νέους προφυλακτήρες και νέο διαχύτη στο πίσω μέρος, που φιλοξενεί μια πιο σπορ εξάτμιση. Ακόμα, τα πλαϊνά φλας ενσωματώθηκαν στους εξωτερικούς καθρέφτες και διαθέτει νέα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα και φώτα μέρας τεχνολογίας LED. Διατίθεται με όλους τους κινητήρες που εφοδιαζόταν μέχρι σήμερα, καθώς και με τον νέο 1.0 TSI, ενώ μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα από 13 αποχρώσεις από τη χρωματική παλέτα, 3 για την οροφή και 10αδες ακόμα αλλαγές στα σχέδια και τον χρωματισμό του εσωτερικού.

Δοκιμή VW Up! 60ps

Βελτιώθηκε το ηχοσύστημα και αυξήθηκαν οι επιλογές ρυθμίσεων και η ευκολία συνδεσιμότητας με smartphone. Επίσης, στην έκδοση up! beats το μικρό αυτοκίνητο πόλης εξοπλίζεται με ηχεία BeatsAudio 300 W για... καθαρό δυνατό ήχο.

Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού του 2016 με τιμή… προσιτή, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...