Lexus LC 500… σύντομα στους δρόμους (video)

Εντυπωσιακό σε όλους τους τομείς, το LC 500 μοιάζει με πρωτότυπο, αλλά σύντομα θα είναι αυτοκίνητο παραγωγής

  • -
  • -

Μοιάζει με πρωτότυπο που βγήκε από την φαντασία ενός σχεδιαστή και έχει ως στόχο τον εντυπωσιασμό. Το τελευταίο σίγουρα το έχει κερδίσει, αλλά κατά τα λοιπά είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο σύντομα θα βγει στην παραγωγή, παίρνοντας τη θέση του στην κορυφή της γκάμας της Lexus.

Όταν το LF-LC παρουσιάστηκε το 2012 ως πρωτότυπο τότε, στην ίδια έκθεση, όλοι αναρωτήθηκαν αν αυτό το εντυπωσιακό concept θα μπορούσε να περάσει κάποια στιγμή στην παραγωγή, με αυτές τις εντυπωσιακές αναλογίες και προδιαγραφές.

Σήμερα, τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά το LC 500, το coupe 2+2 θέσεων έρχεται στην ίδια έκθεση να δείξει πως η Lexus βλέπει το μέλλον… σε πραγματική βάση. Η φουτουριστική σχεδίαση, με τις μυώδεις αναλογίες, αποτελεί το προϊόν της στενής συνεργασίας σχεδιαστών και μηχανικών για τη δημιουργία του απόλυτου αυτοκινήτου.

Η αθλητική σιλουέτα του αυτοκινήτου τονίζεται από το μακρύ σχετικά μεταξόνιο 2.870 mm, το χαμηλό ύψος και τους κοντούς προβόλους. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ακαμψία του πλαισίου, με τη χρήση ελαφρών υλικών, αλλά και στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Ένα μελετημένο diffuser και μια ενεργή αεροτομή στο πίσω μέρος φροντίζουν για τη σωστή κατανομή του αέρα στο πίσω μέρος κατά τη σπορ οδήγηση.

Το LC 500 πατά σε τροχούς 20 ιντσών ή προαιρετικά σε μεγαλύτερους 21 ιντσών, που έχουν ως στόχο την καλύτερη διαχείριση της μεγάλης δύναμης που παράγει το αριστούργημα που κρύβεται κάτω από το καπό. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό αλουμινένιο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων με απόδοση 473 ίππων στις 7.100 rpm και 527 Nm ροπής στις 4.800 rpm.

Η μετάδοση περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, του πρώτου με 10 σχέσεις, στους πίσω τροχούς, με τα 0-100 km/h να έρχονται σε λιγότερο από 5 sec. Η Lexus ανακοινώνει ότι το συγκεκριμένο, απλό και όχι διπλού συμπλέκτη, κιβώτιο διακρίνεται για την ομαλή, αλλά άμεση και γρήγορη απόκρισή του και συνδυάζεται εξαιρετικά με τον κινητήρα. Επίσης, με σαφή αιχμή προς την BMW, χωρίς να την αναφέρει, αλλά φωτογραφίζοντάς την, δηλώνει ότι είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από τα αυτόματα 8άρια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην πράξη, όπως ανακοινώνει η Lexus, αυτό το κιβώτιο είναι ένα εργαλείο στα χέρια του οδηγού, το οποίο συνεργάζεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου για τη μέγιστη απόδοσή του σε δυναμική οδήγηση. Με μήκος 4.760 mm, πλάτος 1.920 mm και ύψος 1.345 mm το Lexus LC 500 είναι ένα μεγάλο κουπέ αυτοκίνητο, με σπορ γονίδια και ίσως, το καλύτερο μοντέλο που μέχρι τώρα έχει φτιάξει η ιαπωνική εταιρεία, το οποίο αν είναι τόσο καλό στον δρόμο, όσο δείχνει η αισθητική του, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...