Faraday Future FFZERO1 με 1000 ηλεκτρικούς ίππους

Με τεχνολογία στο μάξιμουμ και αισθητική Batmobile το FFZERO1 κέρδισε τις εντυπώσεις στο Las Vegas

  • -
  • -

Στην Έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas παρουσιάστηκε ένα νέο αμερικάνικο μοντέλο με αρκετή τεχνολογία, εντυπωσιακές προδιαγραφές και διαστημική σχεδίαση. Ο λόγος για το Faraday Future FFZERO01, ένα αυτοκίνητο που αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα επίδειξης τεχνολογιών από την εταιρεία.

Σε θεωρητική βάση, στόχος είναι να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Tesla, κάτι που διεκδικεί με αξιώσεις, αποδίδοντας 1.000 ηλεκτρικούς ίππους. Στην πράξη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει τη γραμμή παραγωγής, αλλά η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία πιο γήινων κατασκευών.

Για την κίνηση φροντίζουν τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, τοποθετημένα σε κάθε τροχό του αυτοκινήτου. Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα και άλλα συνθετικά ελαφρά υλικά, που περιορίζουν το βάρος του και απογειώνουν τις θεωρητικές τουλάχιστον επιδόσεις του. Τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 3 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να ξεπερνάει τα 320 km/h.

Οι προθέσεις της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο εργοστάσιο με επένδυση που θα αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ξεκινώντας έτσι την παραγωγή του πρώτου μοντέλου της, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...