Rinspeed Etos Concept: Το αυτόνομο i8

Το νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο θα παρουσιαστεί στο Las Vegas

  • -
  • -

Η Rinspeed είναι μία εταιρεία που παρουσιάζει σε σημαντικές Εκθέσεις Αυτοκινήτου πρωτότυπα μοντέλα με στόχο να μαγνητίσει όσα περισσότερα βλέμματα μπορεί. Αυτή τη φορά η ελβετική εταιρεία έχει σκοπό να παρουσιάσει στο Σαλόνι του Las Vegas ένα σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Σχεδιαστικά σίγουρα έχει εμπνευστεί από το sportscar της BMW, το i8, αλλά ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί να θέλει κάποιος να αγοράσει ή να "γνωρίσει" ένα σπορ αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του. Αν προσπεράσουμε όμως το εύλογο ερώτημά μας θα δούμε ένα σπορτίφ όχημα βαμμένο σε κίτρινη απόχρωση και να πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου της Borbet.

To Etos διαθέτει ένα αποσπώμενο τιμόνι, το οποίο «κρύβεται» όταν το όχημα λειτουργεί αυτόνομα με όλες οι ρυθμίσεις πραγματοποιούνται από την κεντρική οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 21,5 ιντσών. Έξι κάμερες υπάρχουν περιμετρικά του αυτοκινήτου, που όχι μόνο καλύπτουν κάθε «νεκρό» σημείο του περίγυρου, αλλά λειτουργούν πρωταγωνιστικά όταν το αυτοκίνητο κινείται μόνο του.

Πολλοί θα αναρωτηθείτε σχετικά με το drone που βρίσκεται -εξωτερικά- στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ναι, είναι drone και μπορεί να απογειωθεί με σκοπό να σας βγάλει μία σέλφι, να σας μαγνητοσκοπήσει, να προπορεύεται με σκοπό τον έλεγχο της διαδρομής που ακολουθείτε και άλλες... υψίστης σημασίας λειτουργίες, όπως αυτά που αναφέραμε. Επίσης, το drone διαθέτει σύστημα NFC, επιτρέποντάς του να πραγματοποιεί ασύρματα πληρωμές σε διόδια ή να σου φορτίζει το κινητό σου τηλέφωνο από απόσταση.

Αν και τα περισσότερα από τα στοιχεία με τα οποία εφοδιάζεται το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν έχουν στην ουσία καμία σημασία, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να το δούμε ζωντανά στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Αμερικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...