Ιδού το νέο Fiat 124 Spider

Ένα Mazda MX-5 με ιταλική αύρα

  • -
  • -
Fiat 124 Sport Spider

Το θρυλικό μοντέλο είχε κάνει την εμφάνισή του το 1966 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τορίνο, ενώ η παραγωγή του διεκόπη το 1985.

Ο σχεδιαστής του 124 Sport Spider ήταν ο γνωστός οίκος Pininfarina και το ιστορικό μοντέλο εφοδιαζόταν με κινητήρες από 1.4 έως και 2.0 με την ροπή να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, ενώ συνδυαζόταν με χειροκίνητα κιβώτιο 4 και 5 σχέσεις, καθώς και με ένα αυτόματο κιβώτιο με 3 (!) ταχύτητες.

Πολλά τα δημοσιεύματα και οι διαρροές σχετικά με το σπορ roadster μοντέλο της Fiat, με την ιταλική εταιρεία να παρουσιάζει επιτέλους επίσημα το νέο 124 Spider στην Έκθεση Αυτοκινήτου, στην Καλιφόρνια.

Το νέο Fiat 124 Spider συνδυάζει την ιαπωνική αξιοπιστία με το ιταλικό ταπεραμέντο. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, το νέο roadster δεν αποτελεί μόνο ένα μοντέλο, το οποίο στηρίζεται πάνω στο MX-5, αλλά η σχεδίασή του έχει εμπνευστεί από το θρυλικό 124 Spider. Πιο συγκεκριμένα, υιοθετεί τα στρογγυλά εμπρός φανάρια προσθέτοντας την τεχνολογία LED, ενώ τα πίσω φώτα φέρουν τις εντυπωσιακές «κόκκινες λωρίδες».

Όπως αναμέναμε, το κοκπιτ είναι σχεδιασμένο για να παρέχει την καλύτερη οδηγική εμπειρία στον οδηγό, ενώ τα περισσότερα «καλούδια» είναι δανεισμένα από το ιαπωνικό roadster, όπως είναι το σύστημα infotainment (το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ονομάζεται Fiat Connect 7.0) και οι διακόπτες. Την οροφή μπορεί να τη χειριστεί κανείς με ιδιαίτερη ευκολία και γενικότερα ότι σας αρέσει από το MX-5 δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το συναντήσετε και στο νέο 124 Spider.

Σχετικά με την «καρδιά» ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η Fiat αποφάσισε να τροφοδοτήσει το πισωκίνητο μοντέλο με τον γνώριμο 1.4 Multiair τούρμπο βενζινοκινητήρα, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων  6 σχέσεων  ή προαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα διπλά ψαλίδια στην εμπρός ανάρτηση και των πολλαπλών συνδέσμων στην πίσω υπόσχεται ένα fun-to-drive μοντέλο, αν αναλογιστούμε βέβαια ότι και το βάρος βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.

Η Fiat Αμερικής θα διαθέσει στην αγορά το νέο 124 Spider το καλοκαίρι 2016, χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί η τιμή του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...