Στο WTCC η Volvo με το S60 Polestar

Με δύο S60 Polestar θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού η Volvo

  • -
  • -

Η Polestar Cyan Racing, όπως θα ονομάζεται η αγωνιστική ομάδα της Polestar μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Volvo, θα αναλάβει την προετοιμασία των δυο S60 που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το 2016.

 Η επιλογή του WTCC δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με τον Niels Möller της Polestar, η οποία πλέον αποτελεί τoν κλάδο για τα μοντέλα επιδόσεων της Volvo Cars, «το WTCC αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να επιδείξει η Volvo τεχνολογία αιχμής σε συναρπαστικό, αγωνιστικό περιβάλλον, σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, το WTCC θα αποτελέσει ένα απαιτητικό πεδίο δοκιμών, με όλη την τεχνογνωσία που θα αποκομίσει η Volvo από τη συμμετοχή της να περνάει και στα αυτοκίνητα παραγωγής».

Στην ηγεσία της Polestar παραμένει ο Christian Dahl, παλιός πρωταθλητής αγώνων και πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας. Η Cyan Racing ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Volvo το 1996, τότε ως Polestar Racing. Από τότε, ως ομάδα κατέκτησε για τη Volvo επτά πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού στη Σουηδία, με τους οδηγούς της να ανακηρύσσονται πρωταθλητές έξι φορές.

Τη χρονιά που μας πέρασε είχε την πιο πρόσφατη επιτυχία της με κατάκτηση του πρωταθλήματος ομάδας και οδηγών με τον Thed Björk, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το ρεκόρ συνέπεσε με τα γενέθλια των 20 χρόνων της ομάδας, που έχουν αποφέρει 16 τίτλους, 100 νίκες, 223 θέσεις στο βάθρο και 89 pole position.

Το 2016 σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακρόπνοης προσπάθειας στους αγώνες για την Polestar Cyan Racing. Τέλος, όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία, το S60 Polestar TC1 θα εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα τεχνολογίας E-Drive, με απόδοση 400 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...