Η νέα Porsche Boxster Spyder (VIDEO)

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης, η Porsche γιορτάζει την άνοιξη με την παρουσίαση της κορυφαίας και πιο χαρακτηριστικής έκδοσης του μικρού μοντέλου της

  • -
  • -

Όπως είχαμε υποθέσει όταν είχαν κυκλοφορήσει οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες της, η Spyder θα είναι η κορυφαία έκδοση της Boxster. Τα δύο χαρακτηριστικά –με αναφορές στην 718 Spyder- εξογκώματα πίσω από τα προσκέφαλα, μαρτυρούν ότι από κάτω τους αναπνέει ο flat-six των 3,8 λίτρων που έρχεται από την 911 Carrera. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 375 ίππους, 10 λιγότερους δηλαδή από της Cayman GT4. Με αποκλειστικά 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, η ισχυρότερη Boxster που έχει παραχθεί ποτέ θα είναι και η καλύτερη οδηγικά, με πιο σφιχτή σπορ ανάρτηση, χαμηλωμένη κατά 2 cm. Για τα 0-100 km/h χρειάζονται 4,5 sec και η επιτάχυνση σταματάει στα 290 km/h, ενώ ανακοινώνεται μέση κατανάλωση 9,9 lt/100 km και εκπομπές CO2 230 g/km.

Όπως και στην αντίστοιχη έκδοση GT4 της Cayman, έτσι και η Boxster Spyder δίνει έμφαση στην αγνή αίσθηση οδήγησης και το χαμηλό βάρος. Γι’ αυτό και ούτε το κλιματιστικό, ούτε το ηχοσύστημα ανήκουν στο βασικό της εξοπλισμό, αν και μπορείς να τα παραγγείλεις χωρίς επιβάρυνση. Το κερασάκι στην τούρτα, είναι το νέο, μικρότερο, τιμόνι διαμέτρου 360 mm που μαζί με τα μπάκετ φτιάχνει μια τέλεια θέση οδήγησης κι επιτρέπει τον έλεγχο της Boxster με ακόμα πιο μικρές κινήσεις των καρπών.

Για όσους δεν κρατιέστε, οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει με την τιμή στη Γερμανία να ξεκινάει από τα 79.945 ευρώ και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...