Εξαγορά της Pininfarina από τη Mahindra;

Φήμες αναφέρουν πως η Mahindra βρίσκεται σε συζητήσεις με την Pininfarina για την εξαγορά της

  • -
  • -

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο γνωστός σχεδιαστικός οίκος Pininfarina είναι πολύ κοντά στο να εξαγοραστεί από την ινδική εταιρεία Mahindra. Η τελευταία είναι προφανώς σε συζητήσεις με την Pininfarina εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο το Bloomberg αναφέρει ότι μπορεί το σχέδιο εξαγοράς να αποτύχει. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας δήλωσε ότι οι σχέσεις με τη Mahindra είναι καλές, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει για πιθανό σενάριο εξαγοράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Pininfarina σημείωσε σημαντική εμπορική πτώση τα τελευταία 11 χρόνια, αλλά το ευχάριστο είναι πως πρόσφατα η μετοχή της στο χρηματιστήριο ανέβηκε κατά 10%, φτάνοντας την αξία της εταιρείας στα 136 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, η Mahindra έχει στην κατοχή της την SsangYong Motor από το 2011 και μόλις πέρυσι διαθέτει στον όμιλό της και τις μοτοσικλέτες της Peugeot. Επίσης, στα τέλη του 2014 υπήρχαν αρκετές φήμες για την απόκτηση της εταιρείας NEVS (National Electric Vehicles Sweden), κάτοχος της Saab.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...