Έτοιμο το αγωνιστικό Honda Civic Type R

H Honda παρουσίασε το αγωνιστικό Civic Type R, το οποίο θα πάρει μέρος στο φετινό βρετανικό πρωτάθλημα BTCC

  • -
  • -

Την περσινή σεζόν στο βρετανικό touring πρωτάθλημα η ομάδα Honda Yuasa Racing χρησιμοποιούσε την έκδοση Civic Tourer ντυμένη με αγωνιστική περιβολή. Φέτος όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα, μιας και έχει παρουσιαστεί επίσημα το νέο Honda Civic Type R.

Επίσημη αποκάλυψη του αγωνιστικού Civic Type R θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στο Donington και η σχεδίαση και κατασκευή έγινε από την Team Dynamics στο Pershore (Worcestershire). Προφανώς το αγωνιστικό μοντέλο βασίζεται στην «πολιτισμένη» του εκδοχή, ωστόσο έχει δεχτεί αρκετές αλλαγές ώστε να είναι ανταγωνιστικό και να πληροί –ταυτόχρονα- τους κανονισμούς του πρωταθλήματος.

Ο υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας έχει αυξήσει την ιπποδύναμή του κατά 40 PS σε σχέση με τη συμβατική έκδοση, φτάνοντας πλέον τους 350 ίππους, ενώ η ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα (400 Nm). Εμφανισιακά, το ιαπωνικό μοντέλο δέχτηκε ένα πιο φαρδύ body kit και σπορ ανάρτηση, ενώ στο πίσω μέρος έχει αντικατασταθεί η εργοστασιακή αεροτομή με κάποια πιο… κραυγαλέα. Τέλος, στο εσωτερικό του έχει τοποθετηθεί roll cage για την ασφάλεια του οδηγού αγώνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...