ΝΕΟ FORD MONDEO. ΗΡΘΕ!

Το νέο Ford Mondeo αναβαθμίζει την αισθητική, την ποιότητα και την τεχνολογία σε premium επίπεδο, κάνοντας τη διαφορά στα μεσαία οικογενειακά

  • -
  • -
Οι κινητήρες

Η γκάμα του νέου Ford Mondeo περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών σε βενζίνη και diesel, ξεκινώντας από το μικρό διαμάντι EcoBoost των 1.000 κυβικών.
Αναλυτικά οι επιλογές έχουν ως εξής:

  • 1.0 EcoBoost 125 PS
  • 1.5 EcoBoost 160 PS
  • 2.0 EcoBoost 203 PS &  240 PS
  • 1.6 TDCi diesel 115 PS
  • 2.0 TDCi diesel 150 PS, 180 PS & 210 PS

Το νέο Ford Mondeo κερδίζει και τον πλέον απαιτητικό οικογενειάρχη, τόσο σε αισθητική, ποιότητα και τεχνολογία όσο και σε οδηγικά χαρακτηριστικά. Το ολοκαίνουργιο οικογενειακό είναι διαθέσιμο σε 4θυρες, 5θυρες και wagon εκδόσεις και εντυπωσιάζει με την γοητευτική και δυναμική συνάμα εμφάνιση. Ομοίως, στο εσωτερικό η εικόνα είναι εξαιρετική με αισθητική που θυμίζει cockpit, ψηφιακό πίνακα οργάνων, υψηλή ποιότητα κατασκευής και πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Κυρίαρχο στοιχείο είναι οι τεράστιοι χώροι επιβατών και αποσκευών (525 - 550 λίτρα αναλόγως του αμαξώματος) που συμβάλλουν σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο και πρακτικό περιβάλλον.



Μια νέα καινοτομία της Ford είναι οι στάνταρ πίσω εξωτερικές ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο που σε περίπτωση ατυχήματος κατανέμει τις δυνάμεις κρούσης στο σώμα του επιβάτη σε επιφάνεια πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν μιας συμβατικής ζώνης. Ένα νέο σύστημα που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη γκάμα στοιχείων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που διαθέτει στάνταρ το νέο Ford Mondeo. Και μην ξεχνάμε ότι, εκτός από ασφάλεια στο δρόμο, το οικογενειακό της Ford προσφέρει κορυφαία οδηγική απόλαυση.

 

Τεχνολογία για κορυφαία άνεση και ασφάλεια

Το νέο Ford Mondeo εφοδιάζεται με ότι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει ο κόσμος της τεχνολογίας. Το SYNC2 για παράδειγμα είναι ο απόλυτος συνοδηγός. Δέχεται φωνητικές εντολές για hands free λειτουργίες, διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 8’’ και σύστημα πλοήγησης, συνδέεται ασύρματα με smartphones, πηγές ήχου κλπ, σας βρίσκει τα πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια κλπ. Και όταν χρειαστεί σε περίπτωση ατυχήματος, καλεί αυτόματα τα τοπικά κέντρα επείγουσας ανάγκης δίνοντας το στίγμα του οχήματος.



Μερικά από τα πολλά συστήματα του Ford Mondeo που φροντίζουν για την άνεση και την ασφάλεια στην οδήγηση είναι το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Active City Stop, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED, το Lane Keeping Aid για την επαναφορά του οχήματος εάν ανιχνευτεί απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το Σύστημα Ανίχνευσης Πεζού, αλλά και το Αυτόματο Παρκάρισμα με διευρυμένες λειτουργίες (Perpendicular Parking). Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον οδηγό να παρκάρει σε κάθετες θέσεις στάθμευσης χωρίς να χρησιμοποιεί τα χέρια του, ενώ η λειτουργία Park-Out Assist τον βοηθά να εξέρχεται από παράλληλους χώρους στάθμευσης.

 

Επιδόσεις και οικονομία

Το νέο Ford Mondeo διαθέτει πλούσια γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει για πρώτη φορά μια υβριδική έκδοση, στην οποία ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ για να αποδώσει 187 ίππους, μέση κατανάλωση 4,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 99 g/km. Μάλιστα, το Ford Mondeo Hybrid μπορεί να καλύψει 135 km/h μόνο με ηλεκτρική ενέργεια!



Οι επιλογές σε κινητήρες βενζίνης είναι τρεις EcoBoost: ο 1.0 των 125 ίππων, ο 2λιτρος με 240 ίππους και ο ολοκαίνουργιος 1.5 των 160 ίππων. Ο νέος 1.5 EcoBoost προσφέρει τις τελευταίες τεχνολογίες βενζινοκινητήρων της Ford και, παρά την υψηλή του απόδοση, έχει πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση: 5,8 lt/100 km! Σε diesel η γκάμα περιλαμβάνει έναν 2λιτρο TDCi σε τρεις εκδοχές με 150, 180 και 210 ίππους, καθώς και τον 1.6 TDCi των 115 ίππων που έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Η οικονομία εδώ έχει τον πρώτο λόγο, με μέση κατανάλωση καυσίμου 4,2 lt/100 km.

Τελικά, το νέο Ford Mondeo συνδυάζει premium αισθητική, ποιότητα και τεχνολογία με οικονομία, επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση. Και όλα αυτά σε δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από 22.635 € με όφελος απόσυρσης και προωθητικό πρόγραμμα. Δείτε περισσότερα για το νέο Ford Mondeo στο επίσημο site της Ford Ελλάς.

VIDEOS

Ford Mondeo 2015

Ford Mondeo 5d 2015

Ford Mondeo Wagon 2015

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...