Τέλος στα βουλευτικά αυτοκίνητα

Επίσημη δήλωση του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις

  • -
  • -

Στην ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα εισηγηθεί στην πρόεδρο της Βουλής την επανεξέταση και κατάργηση πολλών προνομίων των βουλευτών, ανάμεσά τους και την παροχή βουλευτικού αυτοκινήτου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, οι βουλευτές έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα. Σήμερα ισχύει η παροχή αυτοκινήτου με χρονομίσθωση (leasing):

  • έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα για τους βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής (Α', Β' Αθηνών και Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής) και
  • έως 1.800 κ.εκ. και 1.200 ευρώ μίσθωμα για τους βουλευτές περιφέρειας.

 

Επιπλέον αυτών, οι βουλευτές απολαμβάνουν ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, ενώ οι βουλευτές της επαρχίας έχουν στη διάθεσή τους 104 αεροπορικά εισιτήρια τον χρόνο για να πηγαίνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, ο στόλος των κρατικών οχημάτων θα περιοριστεί και μεταξύ άλλων θα πουληθούν το ένα εκ των τριών αεροσκαφών της κυβέρνησης και οι θωρακισμένες λιμουζίνες που κοστίζουν άνω των 700.000 ευρώ, αναφερόμενος φυσικά στην περίπτωση της BMW που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εσείς πως κρίνετε τις παραπάνω εξαγγελίες; Κίνηση εντυπωσιασμού ή ουσίας; Περιμένουμε τα σχόλιά σας παρακάτω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...