Ferrari 488 GTB, η διάδοχος της 458 Italia

Παρουσιάστηκε επίσημα και δεν είναι απλώς η αρχή των σύγχρονων Turbo κεντρομήχανων Ferrari. Είναι ένα αυτοκίνητο που δε χορταίνεις να βλέπεις και σίγουρα δε θα χορταίνεις να οδηγείς

  • -
  • -

Η νέα 488 GTB θα μείνει στην ιστορία ως κάτι παραπάνω από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 458 Italia.

Ο εκπληκτικός ατμοσφαιρικός V8 των 4,5 λίτρων της τελευταίας έδωσε τη θέση του σε έναν επίσης V8 3,9 λίτρων με δύο τούρμπο, που είναι εξελιγμένος στο έπακρο σε όλα του, μέχρι και τον ήχο. Η Ferrari κάνει λόγο για εξαιρετική απόκριση στο γκάζι και ανακοινώνει 670 ίππους στις 8.000 rpm (!) και 760 Nm ροπής στις 3.000 rpm, εφόσον είναι κουμπωμένη η 7η ταχύτητα στο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Τα νούμερα είναι καλύτερα όχι μόνο από εκείνα των 458 Italia και Speciale, αλλά και από του μεγάλου ανταγωνιστή, της Mclaren 650S των 650 ίππων. Η 488 GTB κάνει 0-100 km/h σε 3 sec και 0-200 km/h σε 8,3 sec (δηλαδή όσο ένα σβέλτο συμβατικό μοντέλο για τα 0-100 km/h), ενώ ολοκληρώνει το γύρο της πίστας του Fiorano σε 1,23 sec.

Η κτηνώδης δύναμη ελέγχεται από ένα σύστημα που ονομάζεται Variable Torque Management και αναλαμβάνει να ελευθερώνει ομαλά τη ροπή, ανάλογα με τη σχέση που έχεις στο κιβώτιο. Η Ferrari δηλώνει ότι η 488 GTB θα είναι το πιο «αγωνιστικό» αυτοκίνητο δρόμου που έγινε ποτέ. Κάτι που όσοι έχουν οδηγήσει την 458 Italia δε δυσκολεύονται καθόλου να πιστέψουν. Θα έχει μάλιστα και το αναβαθμισμένο σύστημα Side Slip Control2, που σου επιτρέπει να γλιστράς το πίσω μέρος μέχρι μια συγκεκριμένη γωνία χωρίς καν να καταλαβαίνεις την επέμβασή του. Το SSC2 διαχειρίζεται πλέον όχι μόνο το F1-Trac και το διαφορικό E-Diff αλλά και τα αμορτισέρ. Έτσι, παρέχει ακόμα περισσότερη ακρίβεια στις πολύ γρήγορες στροφές.

Σχεδιασμένη από το Ferrari Styling Center, η 488 GTB είναι σαφώς πιο μυώδης από την 458 και με περισσότερες εισαγωγές αέρα. Έχει επίσης ακόμα καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά, με ριζοσπαστικά στοιχεία όπως το διπλό εμπρός σπόιλερ και τα ενεργά πίσω βοηθήματα που συμπληρώνουν το διαχύτη. Ο τελευταίος είναι μεγαλύτερος από της 458, αφού η τριπλή εξάτμιση είναι παρελθόν.

Το εσωτερικό αρχικά μοιάζει να έχει ελάχιστες διαφορές από της 458 Italia, όμως μια πιο προσεκτική παρατήρηση φανερώνει διαφορές στους αεραγωγούς και τον πίνακα οργάνων. Ωστόσο, παραμένει απόλυτα εστιασμένο στον οδηγό, όπως ακριβώς οφείλει σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...