Πράσινο φως για τις ρέπλικες

Επιτρέπεται πλέον με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε εταιρείες όπως η Replicar Hellas

  • -
  • -

Μέχρι πρότινος είχαμε το εξής παράδοξο: μοντέλα ρέπλικες που κατασκευάζονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλη την Ευρώπη, όπως π.χ. τα κοσμήματα της Replicar Hellas, να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στους ελληνικούς δρόμους. Πλέον, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι τεχνικές απαιτήσεις για την έκδοσης εθνικής έγκρισης τύπου σε τέτοιου είδους “οχημάτων ιδιαίτερης κατασκευής”.

 

Η απόφαση

Με την απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, καθορίζονται οι τεχνικές απαιτήσεις για την έγκριση κυκλοφορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία έχουν υποστεί ουσιώδεις μετατροπές και αλλαγές κυρίων χαρακτηριστικών. Πρόκειται για τροποποιήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιτρεπόμενες (αλλαγές) από τις ισχύουσες διατάξεις, αλλά διατηρούν την ταυτότητα του αρχικού οχήματος (replicar). Η απόφαση αφορά και αυτοκίνητα τα οποία έχουν κατασκευαστεί εν μέρει με τη χρήση κατασκευαστικών στοιχείων και εξαρτημάτων από μεταχειρισμένα οχήματα και δεν υπάγονται στην κατηγορία των ανακατασκευασμένων οχημάτων.

Μέχρι σήμερα τα αυτοκίνητα αυτά για να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα, ελέγχοντο από φορείς του εξωτερικού και χορηγούντο άδειες στις Ευρωπαϊκές Χώρες και όχι στη Χώρα μας. Με την απόφαση αυτή, καθορίζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, διαδικασία ελέγχου των οχημάτων αυτών, για τα επί μέρους συστήματα από φορείς ελέγχου ή από Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, τα οποία έχουν διαπιστευτεί κατά το πρότυπο EN ISO IEC/17020. Ήδη ετοιμάζεται και εγχειρίδιο, στο οποίο θα αναγράφονται τα σημεία και ο τρόπος ελέγχου των συστημάτων αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ RCH PORSCHE 356 SPEEDSTER

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...